انواع بیمه بازرگانی و اهمیت آن
انواع بیمه بازرگانی در دسته بیمههای اختیاری قرار دارد و شما میتوانید به عنوان بیمه گذار به شرکتهای بیمه مراجعه کرده و بیمه نامه تهیه کنید تا در مواقع بروز حوادث خسارت های مالی و جانی تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
بیمه بازرگانی در دسته بیمههای اختیاری قرار دارد و افراد با میل خود میتوانند اقدام به تهیه آن کنند.میزان پوشش این بیمه نیز باتوجه به میزان سرمایه افراد معین میشود. بیمه بازرگانی مانند تمام بیمههای دیگر برای حوادث پیشبینی نشده است و بر اساس قرارداد منعقد شده بین افراد، بیمهگر در ازای پرداخت حق بیمه، بیمه گذار را تحت پوشش بیمه قرار میدهد. در ادامه این مقاله از راهکار آکادمی در مورد انواع بیمه بازرگانی صحبت خواهیم کرد.
بیمه چیست؟
در دنیای امروز بیمه جزء اولین و مهمترین نیاز های تمامی افراد حقیقی و حقوقی است.
متأسفانه هنوز هم افرادی وجود دارند که آنطور که باید به اهمیت بیمه در زندگی توجه نمیکنند و خود و عزیزانشان را تحت پوشش بیمه قرار نمیدهند. زندگی همه ما ممکن است به دلیل مشکلات پیش بینی نشدهای مثل زلزله، سیل، بیماریهای سخت، تصادف و … کاملا تحت تأثیر قرار بگیرد و هزینههایی را به وجود بیاورد که برای تأمین آنها به کمک دیگران نیاز داشته باشیم. در چنین شرایطی داشتن بیمه کمک بسیار بزرگی به ما خواهد کرد و افراد بدون نیاز به کمک گرفتن از کسی و از بین رفتن عزت نفس خود، تا حدود زیادی قادر به حی مشکلات خود خواهند بود.
انواع بیمه
بیمهها در کشور ما دو دسته بیمههای اجتماعی و بیمه بازرگانی تقسیم میشوند.
بیمههای اجتماعی در دسته بیمههای اجباری قرار دارند که شامل بیمه بازنشستگی و خدمات درمانی میباشند و بیمه بازرگانی به سه سته بیمههای اموال، شخص و مسئولیت قابل تقسیم می باشد.
بیمه بازرگانی چیست؟
طبق مواردی که گفته شد بیمه بازرگانی در دسته بیمههای اختیاری قرار دارد و افراد با میل و تقاضای خود میتوانند اقدام به تهیه آن کنند و میزان پوشش این بیمه باتوجه به میزان سرمایه معین میشود. همانطور که در محتوای حق بیمه هم گفته شد، بیمه بازرگانی به سه دسته بیمه های اموال، اشخاص و مسئولیت قابل تقسیم می باشد.
بیمههای اموال در انواع بیمه بازرگانی
- بیمه آتش سوزی
همانطور که از نامش پیداست فرد با داشتن بیمه آتش سوزی واحد تجاری، مسکونی و صنعتی خود را در برابر حوادثی مثل انفجار، حریق و صاعقه بیمه میکند. - باربری
بیمه باربری در واقع برای مواقعی است که قرار است کالایی از جایی به جای دیگر منتقل شود.
با داشتن این بیمه اگر هنگام جابجایی حادثه برای محموله اتفاق بیفتد طبق قرار داد خسارت صاحب کالا را بیمه جبران می کند و با توجه به اینکه مبدا و مقصد و اینکه وسیله حمل و نقل آن چه چیزی بوده است انواع مختلفی برای بیمه باربری وجود دارد. - اتومبیل
اگر شما صاحب اتومبیل هستید باید دو بیمه را برای اتومبیل خود تهیه کنید.
اولین بیمه، بیمه بدنه اتومبیل است و آن را در برابر حوادثی که ممکن است برای اتومبیل شما اتفاق بیفتد مثل سرقت، آتش سوزی و انواع تصادف بیمه میکند. نوع دوم بیمه شخص ثالث است که اگر برای شما تصادفی پیش بیاید و شما مقصر شناخته شوید میتوانید شخصی که با او تصادف کرده اید را به اداره بیمه بفرستید تا خسارتی که شما به بار آوردهاید را از طریق بیمه شما دریافت کند.
*بیمه مهندسی و مسئولیت کشتیرانی و هواپیمایی نفت و انرژی هم در دسته بندی بیمه اموال قرار میگیرند.
بیمه اشخاص در انواع بیمه بازرگانی
- بیمه عمر
بیمه عمر یکی از انواع بیمه بازرگانی برای اشخاص است، در بیمه عمر پوششهایی که فرد تحت تکفل دریافت میکند، شامل پوشش در زمان حیات و زمان فوت میشود که افراد با توجه به مبلغ قابل پرداخت به منظور حق بیمه میتوانند بیمه عمر مناسب با شرایط خود را انتخاب و آن را از شرکتهای بیمه تهیه کنند.
بیمه عمر را میتوانیم به عنوان یک سرمایه گذاری در نظر بگیریم، در بیمه عمر شما پس از عقد قرارداد با مؤسسه مربوطه باید به صورت ماهانه یا سالانه مبلغی را پرداخت نمایید.
این مبلغ پرداختی را به صورت یک پس انداز یا یک سرمایه گذاری در نظر بگیرید که علاوه بر آن با توجه به نوع بیمه انتخابی شما داری مزایای متفاوتی است، مواردی مثل بیماریهای خاص یا نقص عضو، بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت تحت پوشش بیمه عمر میباشند. - بیمه درمان تکمیلی
بیمههای تکمیلی درمان برای افرادی است که خواهان پوشش بیمههای بیشتری نسبت به پوشش بیمهای پایه هستند.
این بیمه در دسته بیمههای اختیاری قرار دارد و اجباری برای صدور آن وجود ندارد، اما استفاده از آن دارای مزایای بسیاری میباشد.
داشتن بیمه تکمیلی بسیار واجب و ضروری می باشد زیرا بیمههای پایه درمانی مثل بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی پوشش بیماریهای سخت را نمیدهد.
بیمه تکمیلی برای مواردی مثل جراحی، بستری، شیمی درمانی، سونوگرافی و ماموگرافی، دندانپزشکی، عینک، سمعک و … را دارد.
این بیمه ها معمولاً به صورت گروهی از طرف محل کار انتخاب می شود. - بیمه حوادث
شامل بیمه حوادث تحصیلی، حوادث ورزشی، حوادث مسافرتی، حوادث توریستی و حوادث کار و حرفه ای می شود.
با داشتن این بیمهنامه می توانید خودتان را در برابر هر چیزی که ممکن است به شما آسیب برساند و برای شما خسارت و هزینه به وجود بیاورد یا در نهایت موجب مرگ شما بشود بیمه کنید.
بیمه مسئولیت در انواع بیمه بازرگانی
بیمه مسئولیت، مسئولیت فرد بیمهگزار در مقابل خسارات جانی و مالی وارده به اشخاص ثالث را تحت پوشش قرار میدهد.
بیمه مسئولیت در واقع بخشی از سیستم بیمههای عمومی است که در تنظیم روابط اجتماعی افراد جامعه، شناخت افراد از حقوق و مسئولیتهای یکدیگر و تأمین امنیت حرفهای مشاغل و فعالیتها تاثیرگذار میباشد. این بیمه برای دقیقا برای حالتی که میگوییم “حادثه خبر نمیکند” کاربرد دارد و مانند مسئولیتهای بیشماری که ما در مقابل افراد جامعه داریم بسیار فراوان میباشد و شامل تمامی آنها میشود اما شرکتهای بیمه با توجه به استقبال افراد تعداد محدودی از این بیمهها را در اختیار درخواست کنندگان آن قرار میدهد.
بیمه مسئولیت یکی دیگر از انواع بیمه است و همانطور که اشاره شد در این بیمه مسئولیت افراد در برابر موضوعات مختلف بیمه میشود که به دسته بندی زیر تقسیم می شود:
- بیمه مسئولیت عمومی
- مسئولیت جامع شهرداری
- مسئولیت تابلوهای تبلیغاتی
- مسئولیت مدیران و مراکز آموزشی و غیره
- بیمه مسئولیت حرفه ای مثل حرفه پزشکان مهندسان و غیره
- بیمه مسئولیت تولید کنندگان کالا در واقع این بیمه ناشی از مسئولیت تولید کالا میباشد.
- بیمه مسئولیت کارفرما در قبال پرسنل
تفاوت انواع بیمه بازرگانی و اجتماعی
- پوشش بیمههای اجتماعی محدود است و برای جبران خسارتهای وارده هنگام بروز حوادث کافی نمیباشد، به همین دلیل دیگر بیمههای صنعتی توسط شرکتهای بیمه عرضه میشوند.
- بیمه بازرگانی دارای انوع مختلفی است و قلمرو موضوعی آن شامل بیمه خودرو، آتشسوزی و مهندسی میشود.
- بیمه های اجتماعی اجباری و بیمه بازرگانی اختیاری هستند.
- در بیمه بازرگانی با توجه به وضعیت هر بیمهگذار و نوع پوششی که خریداری کرده است، حق بیمه متغیر و متفاوت میباشد، اما در بیمههای اجتماعی مزایای بیمه برای تمام افراد یکسان است و تمام بیمهشدگان دارای تکالیف و حقوق یکسانی هستند.
- در بیمههای بازرگانی تعهد بیمهگر در مقابل پرداخت حق بیمه به بیمه گذار قرار میگیرد و اگر بیمه گذار حق بیمه مقررشده را نپردازد بیمهگر تعهدی نخواهد داشت، زیرا تعهد بیمهگر در صورت پرداخت حق بیمه میباشد. اما در بیمههای اجتماعی با توجه به ماهیت حمایتی اقشار جامعه، مثل کارفرمای بخش خصوصی و دولتی، تعهدات بیمهگر تنها در مقابل پرداخت حق بیمه قرار نمیگیرد و ممکن است درصورت عدم پرداخت حق بیمه نیز، بیمهگر موظف به انجام تعهدات خود باشد.
- در بیمه بازرگانی تمام حق بیمه توسط فرد بیمه شده پرداخت میشود درصورتی که در بیمههای اجتماعی، قسمت اعظم حق بیمه توسط کارفرما پرداخت میشود.
سخن پایانی
حادثه یا بیماری هر لحظه و در هر مکانی ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد و در بعضی از موارد خسارت جبرانناپذیری به افراد وارد میکند. اینکه شما خود را تحت پوشش بیمه قرار دهید جلوی افتادن اتفاقات پیش بینی نشده یا بروز بیماری را نخواهد گرفت اما به شما کمک میکند که هنگام بروز حوادث نگران اینکه چه باید کنید نباشید، مخصوصا بیمههای بازرگانی که دارای پوششهای بسیار بیشتر و تکمیل شدهای نسبت به بیمههای اجتماعی هستند.
پس لطفا آیندهنگر باشید و با عقد قرارداد بیمه از نگرانیهایی که قرار است پیش بیاید رها شوید. به پایان دعاوی بیمه بازرگانی رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.