راهنمای نحوه شکایت از شرکت بیمه
عملکرد شرکتهای بیمه تازه بعد از وقوع حادثه و خسارت مشخص میشود! در شرایطی که ما بیشتر از همیشه به پشتیبانی نیاز داریم ممکن است شرکتهای بیمه عملکرد مناسبی نداشته باشند و باعث ناراحتی و نارضایتی ما شوند. سامانه شکایات بیمه مرکزی برای چنین شرایطی ایجاد شده است تا بیمهگزارانی که از عملکرد و پاسخگویی شرکتها و نمایندههای بیمه ناراضی هستند بتوانند شکایت از شرکت بیمه در بیمه مرکزی را به راحتی انجام دهند و آن را پیگیری کنند. برای اطلاع از نحوه شکایت از شرکتهای بیمه این مطلب از راهکار آکادمی را تا انتها بخوانید.
شکایت از شرکت بیمه
حتماً شنیدهاید که گرفتن خسارت از شرکتهای بیمه، شبیه عبور از هفتخان رستم با کفش آهنی است. صفهای طولانی، رفتوآمدهای بیمورد، برای گرفتن خسارت و دیه این روزها آنقدر شاکی دارد، که بیمهمرکزی اقدام به راهاندازی سامانهای برای رسیدگی این موضوع کرده است! البته این خدمت جدید نیست و از سال ۹۳ اجرا شده و کمک زیادی برای انتخاب شرکت بیمه مناسب به همه ما کرده است. متوسط زمان پاسخگویی به این شکایتها از ۷۳ روز به کمتر از ۶ روز کاهش پیدا کرده، یعنی اگر شما در این سامانه از شرکت بیمهتان شکایت کنید، کمتر از ۶ روز به آن رسیدگی میشود که این بسیار خوب است!
قوانین شکایت از شرکت بیمه در بیمه مرکزی ایران
فصل پنجم از آییننامه شماره ۷۱ مصوب شورای عالی بیمه، مربوط به فرایند رسیدگی به شکایات بیمهای است. این ماده تصریح میکند: در صورت عدم رسیدگی به شکایات بیمهای در شرکت بیمه، بیمهگذاران، بیمهشدگان یا صاحبان حقوق آنها میتوانند موضوع مورد اختلاف را به صورت کتبی و همراه مدارک و دلایل لازم به بیمه مرکزی اعلام و تقاضای رسیدگی کنند.
برای مثال اگر بعد از تهیه بیمه موتور سیکلت از نحوه پرداخت خسارت شرکت بیمه راضی نیستید، میتوانید مستندات خود را برای بیمه مرکزی ارسال کنید. بیمه مرکزی از شرکت بیمه میخواهد تا ظرف مدت دو هفته پاسخ خود را به مدارک و شکایت به صورت مستند ارائه کند. در نهایت بیمه مرکزی با بررسی مدارک، نظر خود را به طرفین اعلام میکند.
در چه مواردی میتوان از شرکت بیمه شکایت کرد؟
اگر شرکت بیمه به تعهدات یا وظایف خود عمل نکرده باشد، شما میتوانید از شرکت بیمه شکایت کنید. به طور کلی، شکایت از شرکت بیمه در اکثر موارد شامل موارد زیر میشود:
- شکایت از صدور بیمهنامه
- شکایت از پرداخت خسارت
- شکایت از وجود دفاتر غیرمجاز
- شکایت از نمایندگان رسمی شرکتهای بیمه
- شکایت در صورت فقدان بیمهنامه، متواری شدن مسبب حادثه، لغو و تعلیق بیمه گرو گذاشته شده
- شکایت در خصوص جبران کسری بیمهنامه، خارج از ظرفیت خودرو، بیش از سقف تعهدات بیمهگر
در صورتی که مدارکی دارید که نشاندهنده کوتاهی شرکت بیمه در ارائه خدمات است، میتوانید با ارائه این مدارک از شرکت مورد نظر شکایت کنید. در صورتی که به خلافی خودرو اعتراض دارید نیز امکان رسیدگی به شکایتهای شما در مراجع قانونی فراهم شده است.
راهنمای ثبت شکایت در سامانه رسیدگی به شکایات بیمه مرکزی
در راهنمای شکایت از شرکت بیمه، با نحوه ثبت شکایت در سامانه رسیدگی به شکایات بیمه مرکزی آشنا میشویم. برای شروع ابتدا باید به سایت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به آدرس www.centinsur.ir مراجعه کنید. حالا در صفحه اصلی سایت گزینه پاسخگویی و رسیدگی به شکایات را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه وارد سامانه رسیدگی به شکایات بیمه مرکزی میشوید. در ادامه ما مرحله به مرحله نحوه ثبت شکایت در سامانه رسیدگی به شکایات بیمه مرکزی را بررسی میکنیم.
مرحله اول، ثبت شکایت و انتخاب نوع شکایت
بعد از ورود به سامانه ثبت شکایات، بر روی گزینه ثبت شکایت کلیک کنید. در مرحله اول قوانین مربوط به شکایت از شرکتهای بیمه در بیمه مرکزی برای شما به نمایش درمیآید که باید موافقت خود را با آن اعلام کنید. در مرحله دوم نوع شکایت خود را انتخاب میکنید.
مرحله دوم، وارد کردن مشخصات بیمهنامه
همچون سایر خدمات آنلاین مانند محاسبه تخفیف بیمه شخص ثالث، برای ثبت شکایت از بیمه نیز باید به سؤالات مهمی پاسخ دهید و اطلاعات لازم را وارد سامانه کنید. در بخش مشخصات بیمهنامه نام شرکت و شماره بیمه به همراه عنوان بیمه از شما درخواست میشود تا استعلام لازم انجام بگیرد.
مرحله سوم، وارد کردن اطلاعات شاکی
در مرحله بعدی شکایت از شرکت بیمه باید اطلاعات شاکی یا همان زیاندیده را وارد کنید، در این بخش کد ملی و تاریخ باید کاملاً مطابق با شناسنامه شاکی باشد. علاوه بر این، کد ملی زیاندیده با کد ملی که در بیمهنامه وجود دارد نیز باید یکسان باشند. تلفن، کدپستی، موبایل و وضعیت شکایت، از دیگر فیلدهایی است که در این بخش باید پر شوند.
مرحله چهارم، بررسی سوابق شکایت
طبق قوانین سامانه ثبت شکایت بیمه مرکزی، شما نمیتوانید از یک موضوع چند بار شکایت کنید؛ بنابراین در بخش سوابق، اگر شاکی قبلاً در سامانه رسیدگی به شکایات بیمه مرکزی، شکایتی از هر یک از شرکتهای بیمه ثبت کرده باشد، سوابق آن را مشاهده میکند. در صورتی که مغایرتی وجود نداشت، میتوانید وارد مرحله بعد شوید.
مرحله پنجم، شرح شکایت
در مرحله شرح شکایت، باید موضوع شکایت را انتخاب کرده و در قسمت طرح شکایت، مشکلی که باعث شکایت شده را به صورت کامل شرح میدهید. لازم به ذکر است، شاکی میبایست شرح شکایت را به صورت روشن و شفاف عنوان نماید که خواسته وی قابل درک و فهم باشد و قابلیت رسیدگی داشته باشد.
مرحله ششم، مستندات
مرحله ششم حساسیت بسیار زیادی دارد. با ورود به بخش مستندات می توانید مدارکی که برای ثبت شکایت از شما خواستهشده را ارسال کنید. تصویر بیمهنامه، تصویر نظریه شرکت، تصویر رأی دادگاه، وکالتنامه، کپی شناسنامه، تصویر شکایت، کپی کارت ملی، کپی کارت پایان خدمت و … از جمله مدارک و مستنداتی هستند که بر اساس نوع شکایت از شرکت بیمه، توسط سامانه رسیدگی به شکایات از شما درخواست میشود. دقت کنید که مدارک ارسالشده با مستند خواستهشده تطابق داشته باشند و هر یک در بخش مخصوص خود ارسال شوند.
مرحله هفتم؛ تکمیل شکایت و دریافت کد رهگیری شکایت از شرکت بیمه
در مرحله آخر، پیامی به شما نمایش داده میشود که نشان میدهد شکایت شما با موفقیت ارجاع شده است. برای پیگیریهای بیشتر یک کد رهگیری برای شما ارسال میشود که از طریق آن با مراجعه به بخش پیگیری شکایات میتوانید وضیعت شکایت خود را بررسی کنید.
پیگیری شکایات ثبتشده در سامانه پاسخگویی و رسیدگی به شکایات بیمه مرکزی
بعد از ثبت شکایت با استفاده از کد رهگیری میتوانید مراحل طی شده و نتیجه شکایت خود را پیگیری کنید. برای این کار مجدداً باید وارد سایت www.centinsure.ir و بخش پاسخگویی و رسیدگی به شکایات شوید. در اینجا کافی است تا روی قسمت پیگیری شکایت کلیک کنید. حالا کافی است تا کد شکایت (کد رهگیری شکایت) و کد ملی شاکی را به همراه کد امنیتی خواستهشده وارد کنید.
در مرحله بعد جدول کامل فعالیتهای صورت گرفته در مورد شکایت شما قابل مشاهده است. همچنین اگر شکایت به نتیجه رسیده باشد، وضعیت نهایی آن نیز به اطلاع شما میرسد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.