مهارت های توسعه فردی
توسعه فردی چیست و چه معنایی دارد؟
توسعه فردی یعنی تلاش برای بدلشدن به نسخهای بهتر از خود. مهارتهای آن هم شامل مواردی میشوند که احساسات، رفتار و افکارمان را توسعه و رشد میدهند. برای رشد در توسعه فردی باید قدمهای درستی برداریم؛ قدمهایی که با اطمینان، ما را به اهدافمان میرسانند. هیچکس نمیتواند دقیق بگوید بهترین مهارت های توسعه فردی چه مواردیاند. این موضوع تا حد زیادی وابسته به اهداف شخصی هرکس در زندگی است. منتها مهارتهای فردی خاصی هم وجود دارند که برای زندگی در جهان پررقابت امروز، نیاز است که آنها را یاد بگیریم.
مهارتهای توسعه فردی کداماند؟
- شناخت نیازهای خود برای رشد و توسعه؛ یعنی باید بدانیم که روی چه چیزهایی برای بهترشدن خود کار کنیم.
- همراهی و درک خود؛ یعنی باید نخستین حامی قوی و مهم خودمان باشیم.
- توجه به پیشرفت و رشد مداوم؛ توقفی در راه بهترشدن وجود ندارد.
- پایداری در مقابله با چالشها و تابآوری؛ همیشه باید در برابر طوفان مشکلات قوی باشیم.
- تعیین ارزشهای شخصی در زندگی؛ باید چهارچوبهایی داشته باشیم و در مسیر آنها به رشد فکر کنیم.
- برنامهریزی و نظم؛ در سایه اصول و قواعد میتوان به اهداف مختلف رسید و خود را توسعه داد.
- توجه به تغییر مسیر؛ گاهی لازم است که مسیر توسعه فردی را عوض کنیم و وارد زمینه تازهای از تجربهها برای بهترشدن شویم.
- تلاش برای بهبود در ابعاد مختلف؛ چندبعدیبودن از مصادیق توسعه فردی است. باید جنبههای مختلف زندگی را دریابیم.
- یادگیری چیزهای تازه؛ آموختن سنوسال ندارد. هروقت که چیز تازهای میآموزیم، قدم تازهای در مسیر توسعه خودمان برداشتهایم.
- کشف افراد و چیزهای الهامبخش؛ انگیزهای که افراد و چیزهای الهامبخش به ما میدهند، نیروی حرکت در راستای توسعه را فراهم میکند.
- خودآگاهی و تلاش برای شناخت خود؛ باید بدانیم که هستیم، چه میخواهیم و چه میکنیم. خودشناسی راه بهترشدن است.
- تقویت کنجکاوی و پرسشگری؛ پرسیدن راه پیشرفت است. نباید بهسادگی قانع شویم و بدون تحلیل موقعیتها و سؤالات مختلف از آنها عبور کنیم.
- ورزش و توجه به زیبایی و سلامتی؛ بدن ما وسیله بهرهمندیمان از نعمتهای این دنیاست. پس باید به آن برسیم و از حس خوب زیبایی و سلامتیاش بهره ببریم.
- توجه به سرگرمی و شادی؛ هیچ رشد و توسعهای بدون نشاط ممکن نیست. پس باید برای توسعه خودمان تفریح را هم به زندگیمان راه بدهیم.
- ایجاد عادتهای تازه و جدید در خود؛ عادتهای خوب باعث رشد و تعالیاند. عادتهای بد هم که سد و مانع پیشرفتاند. تکلیف مشخص است: باید عادتهای خوب را به زندگی راه بدهیم و بدها را خط بزنیم.
- خروج از منطقه امن؛ برای توسعه فردی نیاز به خروج از منطقه امن زندگی است؛ یعنی جایی که چالش و تلاشی برای بهترشدن ندارد و بنابراین ترس و دلهره هم در آن نیست. اما این آرامش یعنی بیخبری. باید از این بیخبری خارج شویم.
- تقویت نقاط قوت خود؛ برای توسعه خود باید مدام روی نقاط قوتمان کار کنیم و بهتر و بهتر شویم.
- گذر از خطاها؛ ما انسانیم و خطا میکنیم. عبرتگرفتن و گذشتن از خطاها راهی برای بهتر شدن است. سرزنش و شماتت خود را کنار بگذاریم.
- تقویت مهارت شنیدن؛ باید شنوندهای خوب باشیم تا یادگیریمان هم بهتر شود. گوشدادن و تلاش برای درک دیگران راهی عالی برای توسعه یادگیری و فهمیدن دیگران است.
- داشتن رقبای لایق؛ غرض مقایسه نیست. وجود رقبای شایسته راهی برای ایجاد انگیزه و الهام در جهت رشد بیشتر است.
چرا مهارت های توسعه فردی مهم هستند؟
مهارتهای توسعه شخصی مهم هستند زیرا به شما اجازه میدهند تا برنامههای استراتژیک و تاکتیکی برای رشد شخصی و حرفهای به سمت اهداف خود ایجاد کنید. تقویت مهارتهای توسعه شخصی میتواند مفید باشد تا بتوانید به طور طبیعی آنها را در برنامههای روزمره خود قرار دهید و از آنها برای موارد زیر استفاده کنید: دستیابی به اهداف شخصی و شغلیدر حرفه خود پیشرفت کنیدنقاط قوت و استعدادهای خود را بهبود بخشیدخودت بهترهرضایت و رضایت را بیابید.
مهارت های توسعه فردی در محیط کار
در حالی که مهارتهای توسعه فردی میتواند برای تمام بخشهای زندگی شما مفید باشد، این شیوههای خاص ممکن است در محل کار مفید باشد و به شما در پیشرفت شغلی کمک کند:
شنونده فعالی باشید بخشی از ارتباط خوب بودن، توجه به صحبت های دیگران است. بر درک آنچه همکاران و مشتریان خود می گویند تمرکز کنید تا بتوانید آن اطلاعات را به خاطر بسپارید و به خوبی پاسخ دهید. از مهارت های گوش دادن و ارتباط موثر و حرفه ای در همه چیز از مکالمه تلفنی گرفته تا مصاحبه شغلی استفاده کنید.
با دیگران خوب کار کنید. مهارت های افراد خوب شما را به عضوی ارزشمند در تیم تبدیل می کند. شما باید بتوانید با دیگران همکاری کنید و به آنها انگیزه دهید. مهارت های اجتماعی خود را برای ایجاد روابط با همکاران، مشتریان، مشتریان و آشنایان از هر نوع و پیشینه ای پرورش دهید.
زمان، کار و مواد خود را سازماندهی کنید. وظایف را برنامه ریزی کنید تا بتوانید آنها را سریع و آسان انجام دهید. بدانید اگر بیش از یک پروژه را مدیریت می کنید، چه پروژه هایی را اولویت بندی کنید. اگر به خوبی سازماندهی شده باشید، ممکن است بهتر بتوانید ضرب الاجل های خود را رعایت کنید و به طور موثر با دیگران همکاری کنید.
در موقعیت های چالش برانگیز کار کنید. هنگام برخورد با یک مشکل، گزینه های خود را ارزیابی کنید و بهترین راه حل را تعیین کنید.
بدانید چه زمانی از شما مشاوره بخواهید یا در مورد سناریوهای مختلف تحقیق کنید. افرادی که می توانند انتقادی فکر کنند و مشکلات پیچیده را حل کنند، احتمالاً هم در زندگی و هم در کار تصمیمات خوبی می گیرند.
خودت را باور کن. اگر به تصمیمات خود اطمینان دارید، ممکن است دیگران نیز به شما اعتماد کنند. این انرژی مثبت می تواند به ایجاد انگیزه و القای اعتماد به اطرافیان شما کمک کند. اگر با اعتماد به نفس به جای شک و تردید به آنها نزدیک شوید، بهتر می توانید از پس چالش ها برآیید و به اهداف برسید. با تغییر سازگار شوید.
انعطاف پذیر باشید تا بتوانید به راحتی با تغییرات کار و زندگی کنار بیایید. افراد سازگار می توانند به تنهایی و در یک تیم به خوبی کار کنند، چندین پروژه را مدیریت کنند، تحت شرایط مختلف کار کنند، ایده های جدید را بپذیرند و موارد دیگر. توانایی پاسخگویی مناسب به تغییرات نیز میتواند این موقعیتها را برای همه افراد درگیر کمتر کند.
راستگو باش صداقت پایه و اساس یک رابطه مثبت با همکاران و سرپرستان است. اخلاق خوب را تمرین کنید و بر ارزش های خود بایستید. صداقت می تواند برای شما احترام، رضایت و شهرت خوبی در کار به ارمغان بیاورد.
نسبت به شغل خود متعهد و مشتاق باشید. افرادی که دارای اخلاق کاری خوب هستند معمولاً سازنده، قابل اعتماد و مصمم برای انجام کار با کیفیت هستند. این فداکاری می تواند به شما کمک کند وظایف را به موقع انجام دهید و به همسالان خود انگیزه دهید.
اطرافیان خود را راهنمایی کنید. رهبر خوب بودن مستلزم اعتماد به نفس، بینش و ارتباط است. افرادی که این مهارتهای رهبری را ایجاد میکنند، میتوانند به پیشرفت تیم خود کمک کنند و بدون اینکه کنترل داشته باشند، سازنده باشند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.