استعلام خودروی سرقتی و مراحل پیدا کردن آن
سرقت خودرو دغدغهای است که این روزها ذهن مالکان و رانندگان اتومبیلها را مشغول کرده است. امکان ندارد کسی این کابوس بیتکرار را نادیده بگیرد؛ چراکه مسئله امنیت خودرو و امنیت موتورسیکلت و خطر همیشگی سرقت آن، مشکلات زیادی را برای صاحبان اتومبیل به وجود آورده است. اما چنانچه خودرو به سرقت رفت ما چطور ماشین سرقتی را پیدا کنیم؟ و چطور به استعلام سرقتی بودن خودرو بپردازیم ؟ برای جواب سوال “چگونه ماشین سرقتی را پیدا کنیم” در این مقاله همراه همیشگی راهکار باشید:
چطور ماشین سرقت شده را پیدا کنیم؟
ممکن است این سوال پیش بیاید که اگر ماشین به سرقت رفت چه کنیم؟ جالب است بدانید به گزارش پلیس آگاهی 70 درصد خودروهای سرقت شده پس از گذشت مدتی پیدا و کشف میشوند. اما اینکه چطور و با چه حالتی خودرو را تحویل بگیرید بستگی به دست و دلباز بودن سارق دارد. اما با استفاده از تکنولوژیهای جدید برای جلوگیری از دزدیده شدن وسایل نقلیه، علی الخصوص خودرو سرقتی پراید دزدها نیز خود را به روز می کنند و همیشه شیوه های جدیدی برای سرقت به کار می برند. چند مورد از مواردی که میتوانید به یافتن خودرو سرقتی خود دست یابید را مورد بررسی قرار میدهیم:
1- تماس با پلیس 110 برای یافتن خودرو سرقتی
در صورتی که ماشین شما به سرقت رفت نخستین اقدام تماس با پلیس ۱۱۰ است. باید به پلیس محل و زمانی دزدی را اطلاع دهید. به این ترتیب پلیس مشخصات را ثبت و نیروی گشت را به این محل میفرستد، عجله نکنید و تا رسیدن پلیس منتظر باشید. در این مرحله پلیس گزارشی را تهیه میکند و یک برگ از آن را در اختیار مالباخته قرار میدهد. بعد از آن باید به اولین کلانتری در محل سرقت خودرو مراجعه کنید و گزارش سرقت را بدهید. برای این کار لازم است که مدارک ماشین را همراه داشته باشید.
2- چک کردن دوربین های مدار بسته برای پیدا کردن خودرو دزدیده شده
هنگام چک کردن دوربین های مدار بسته ابتدا باید محل سرقت خودرو را شناسایی کنید. اگر ماشین از پارکینگ منزلتان دزدیده شده و در ساختمان از سیستم دوربین های هوشمند استفاده میکنید، کارتان بسیار ساده خواهد بود. اما در صورتی که ساختمانتان فاقد دوربین مدار بسته است و یا سرقت ماشین در محله دیگری رخ داده، بهتر است به سراغ کسبه و مراکزی که به سمت محل سرقت اشراف دارند، رفته و از آنها تقاضای فیلم مربوط به تاریخ سرقت را داشته باشید. البته اگر از دزدگیر اماکن در ساختمان استفاده میکردید به احتمال 90درصد دزد رو به دام میانداختید.
3- چک کردن جریمه راهنمایی و رانندگی برای پیدا کردن خودرو سرقت شده
اغلب سارقان ماشین نسبت به جریمه شدن خودرو سرقتی توجهی نداشته و حتی فرصت را برای عبور از قوانین راهنمایی و رانندگی غنیمت میشمارند. این افراد با سرعت غیرمجاز در خیابانهای شهر تردد نموده و حتی ممکن است از چراغ قرمز هم عبور کنند. قطعا دریافت پیامک چنین جریمههایی برای مالک خودرو میتواند نشانهای از موقعیت مکانی اتومبیلشان باشد. در این شرایط کافی است اطلاعات پیامک دریافتی را در اختیار نیروی پلیس بگذارید تا به پیدا کردن هر چه سریعتر خودرو منجر شود.
4- سر زدم به گاراژها و اوراقیها برای یافتن خودرو سرقتی
یکی از بدترین صحنههایی که در روند پیدا کردن خودرو سرقت شده ممکن است ببینید، پیدا کردن آن در اوراقیهاست. معمولاً سارقان پس از سرقت برای اینکه پیدا کردن خودرو را دشوار و تقریباً غیرممکن کنند، قطعات آن را جدا کرده و با قیمت ارزان میفروشند. با داشتن شماره سریال این قطعات، شاید بتوان ردی از سارق پیدا کرد. علاوه براین سر زدن به اوراقیها را از قلم نیندازید. شاید خودرو خود را در گاراژها و اوراق فروشیها ببینید و از این طریق حداقل بتوانید به دستگیری سارق کمک کنید.
5- استعلام خودرو سرقتی در پارکینگ
اما میخواهیم بدانیم ردیابی خودرو در پارکینگ چگونه است؟ در جواب این سوال باید گفت، ابتدا نترسید و کمی مثبتنگر باشید. اگر خودرویتان در محلی نیست که پارک کرده بودید، شاید پلیس راهور به سراغش رفته و بهخاطر قرارگرفتن در محلی نامناسب، آن را به پارکینگ برده است.
انتقال خودرو به پارکینگ برای موارد مختلف ممکن اس رخ دهد مانند: زیاد شدن مبلغ جریمه – تابلو حمل با جرثقیل – بدهکار بودن به کسی و …
- چک کردن مبایلتان
زمانی که پلیس راهور خودرویتان را به پارکینگ منتقل میکند، معمولا پیامکی درباره این اقدام به تلفن همراهتان میفرستد. پس درصورتیکه با نبود خودرویتان روبهرو شدید، تلفنتان را بررسی کنید و ببینید که ماجرا زیر سر پلیس است یا خیر. البته گاهیاوقات هم پیامکی ارسال نمیشود.
- تماس با 110 برای ردیابی خودرو از طریق شماره پلاک
باید با پلیس ۱۱۰ تماس حاصل کنید و یا دادن شماره پلاک، وضعیت خودرو استعلام بگیرید.
- پیامک به 30005353 برای استعلام وضعیت خودرو
اعدا پلاک خودرو را یادداشت کرده و برای این شماره 30005353 پیامک ارسال کنید تا از وضعیت توقیفی خودرو اطلاع پیدا کنید. به عنوان مثال اگر پلاک خودرو شما «16ب526 ایران33» باشد، باید آن را به صورت 1652633 به شماره فوق ارسال کنید.
روشهای پیگیری و استعلام خودرو سرقتی
روشهای مختلفی برای استعلام ماشین دزدی وجود دارد. قبل از شروع به پیگیری سرقت خودرو باید مراحل زیر را طی کنید.
- تماس با پلیس ۱۱۰، اعلام محل دقیق سرقت و تکمیل اطلاعات برگه اظهارات؛
- رفتن به نزدیکترین کلانتری، گزارش سرقت خودرو و ارائه مدارک.
بعد از تماس با پلیس واحدهای گشت پلیس به محل مورد نظر شما مراجعه و گزارشی را تنظیم میکنند. وقتی گزارش اولیه تکمیل شد، نسخهای از گزارش را هم به مالک خودروی مسروقه میدهند. شما به عنوان مالک ماشین سرقتی، با در دست داشتن این گزارش، به نزدیکترین کلانتری در نزدیکی محل سرقت مراجعه کنید و گزارش تدوینشده را در اختیار آنها قرار دهید. همچنین برای تشکیل پرونده برای خودروی مسروقه نیاز به مدارک شناسایی دارید که حتما قبل از مراجعه باید آنها را همراه خود داشته باشید.
این نکته را حتما در نظر داشته باشید که پیگیری خودروی مسروقه را باید سریع انجام دهید. حتی اندکی تعلل ممکن است اتفاقات بدی را برای شما رقم زند؛ به این خاطر که ممکن است در زمان سرقت، از ماشین شما سوءاستفاده شود و خلافهایی با آن صورت بگیرد.
استعلام خودرو سرقتی با شماره پلاک
اولین گام برای پيدا كردن ماشين سرقتي از روی پلاک، اعلام آن به تمامی مراکز آگاهی برای قرار دادن شماره پلاک، شماره بدنه و موتور خودرو در لیست سیاه پلیس است. فرصت طلایی کشف خودرو سرقتی با پلاک چند ساعت بیشتر نیست، زیرا برخی از سارقان به سرعت اقدام به تعویض پلاک میکنند و کار را خیلی دشوارتر خواهند کرد. پس از آن پلیس به کمک سه روش زیر خودرو سرقتی را به واسطهی پلاک آنها کشف خواهد کرد؛
- دوربینهای ثبت تخلف در سطح شهر؛
- ایستهای بازرسی در خروجی شهرها (برای زمانی که سارق قصد خارج شدن از شهر را داشته باشد)؛
- از طریق نیروهای گشت پلیس (که به دستگاههای پلاکخوان مجهز هستند).
اگر شماره پلاک خودرو تغییر کرده باشد، ردیابی خودرو سرقت شده از طریق شماره موتور و شاسی خواهد بود که ممکن است بسیار زمانبر باشد.
نرم افزار استعلام خودرو سرقتی (برنامه پلیس من)
یکی دیگر از روشهای استعلام خودروهای سرقتی، اپلیکیشن پلیس من است که امکان پیگیری ماشین سرقتی را بدون نیاز به مراجعه حضوری به ادارههای پلیس برای اشخاص فراهم کرده است. استعلام ماشینهای مکشوفه از طریق برنامه پلیس من به ۲ روش امکان پذیر است:
- استعلام خودرو مکشوفه با پلاک؛
- استعلام خودرو مکشوفه از طریق شماره کلاسه پرونده آگاهی و شماره vin خودرو.
همچنین میتوانید وارد سامانه استعلام خودروهای مکشوفه سایت پست یافته شدهاید. به منظور پیگیری ماشین سرقتی خود، اطلاعات مربوط به نام مالک، نام پدر، کد ملی یا اطلاعات مربوط به پلاک خودرو خود را در کادرهای مربوطه وارد کنید و پس از انتخاب گزینه وسائط نقلیه از منو (نوع پیدا شده)، دکمه جستجو را بزنید. به این ترتیب، سامانه استعلام خودروهای مکشوفه سایت پست یافته، آخرین اطلاعات مربوط به ردیابی ماشین سرقتی شما را به شما نشان خواهد داد.
شماره تماس استعلام خودرو سرقتی
باید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و با دادن شماره پلاک، وضعیت خودرو سرقتی را استعلام بگیرید.
استعلام خودرو سرقتی پیدا شده چطور انجام میشود؟
از تمام روشهایی که گفتیم، میتوانید استعلام وضعیت خودرو سرقتی را بگیرید. روشهای استعلام خودروهای مکشوفه که امکان پیگیری ماشین سرقتی را بدون نیاز به مراجعه حضوری برای مالکان اتومبیلهای سرقتی فراهم نموده، عبارتند از : سامانه جستجوی پیدا شدهها(خودرو) سایت پست یافته که لیست خودروهای سرقتی پیداشده در آن موجود است، برنامه پلیس من و سامانه پیامکی 110106060 که از سامانههای پیامکی نیروی انتظامی است.
چند درصد ماشینهای سرقتی پیدا میشود؟
آنگونه که رئیس پلیس کشور درباره آمار سرقت خودرو میگوید، تقریبا ۷۰ درصد از خودروهای سرقتی در تهران، پایتخت کشور و ۸۰ درصد از خودروهای سرقتی کل کشور، در همان ۲۴ ساعت ابتدایی پیدا میشود. افزایش محبوبیت استفاده از تکنولوژیها جدید مانند ردیاب خودرو میتواند یکی از عوامل اصلی این آمار خوشحالکننده باشد.
مدت زمان پیدا شدن خودرو سرقتی
مدت زمان مشخصی برای پیدا شدن ماشینهایی که دزده میشود، وجود ندارد، خوشبختانه همان طور که گفتیم بیشتر این ماشینها در همان ۲۴ ساعت اول پیدا و بعد از طی مراحل اداری به صاحبانشان بازگردانده میشود.
در حقوق بیمه و قرارداد های بیمه نیز در بسیاری از موارد حل و فصل اختلافات بین بیمه گذار با شرکت بیمه و یا بین نمایندگان بیمه با شرکت مادر از طریق داوری حل و فصل می گردد که فردی که در این موارد به عنوان داور طرفین انتخاب می گردد بایستی علاوه بر تسلط به قوانین باب هفتم آیین دادرسی مدنی به قوانین و مقررات بیمه ای نیز اشراف کامل داشته باشد تا با درک صحیح از موضوع و محتوای اختلاف طرفین بتواند رای داوری صحیح و منطبق بر عدالت صادر نماید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.