استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث چگونه ممکن است
استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث چگونه ممکن است ، همه تصادفات خودرویی که همیشه بین دو مدل ماشین متعارف نیست. گاهی پیش میآید که یک خودروی متعارف (زیر ۴۰۰ میلیون تومان) با یک خودروی نامتعارف (بالای ۴۰۰ میلیون تومان) با هم تصادف میکنند. برای مثال، تصادف بین پراید و بنز. در چنین موقعی اگر راننده پراید مقصر باشد و باعث آسیب جدی به خودروی بنز شود، مطمئناً با بیمه شخص ثالث نمیتواند تمامی خسارتها را جبران کند. در اینجاست که بحث استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث مطرح میشود. قابلیتی که به کمک راننده مقصر برای جبران خسارت میآید.
در زمانی که خسارت وارد شده به اشخاص ثالث از سقف تعهد بیمه شخص ثالثِ راننده مقصر بیشتر باشد، فرد متضرر میتواند مابقی خسارت را از بیمه بدنه خود دریافت کند. البته این به شرطی است که خودروی زیان دیده دارای بیمه بدنه باشد. در غیر این صورت، پرداخت مبلغ اضافه بر عهده بیمهگزار (مقصر) خواهد بود.
در حقیقت زمانی که راننده مقصر (بیمهگزار) توان پرداخت کامل خسارت را به دلیل پایین بودن سقف بیمه شخص ثالث خود نداشته باشد، از طریق بیمه بدنه زیاندیده، میتوان این مساله را جبران کرد. البته نکته دیگر اینکه در استفاده همزمان از بیمه شخص ثالث و بدنه حتماً باید یکی از خودروها نامتعارف باشد. به عبارتی در این صورت است که مبلغ خسارت از سقف تعهد شخص ثالث مقصر بیشتر میشود. بعد اینکه مالکان چنین خودرویی، اتومبیل خود را بیمه بدنه میکنند.
چه زمانی میتوان از بیمه بدنه و شخص ثالث همزمان استفاده کرد؟
در سه حالت میتوان استفاده همزمان از این دو بیمه نامه کرد که به شرح زیر است:زمانی که میزان خسارت وارد شده به شخص ثالث، بیشتر از سقف تعهد بیمه شخص ثالث مقصر باشد.زمانی که ماشین فرد، خودروی نامتعارف باشد، یعنی قیمت بالای ۴۰۰ میلیون تومان باشد.در صورتی که بدنه خودروی مقصر هم آسیب دیده باشد، مالک خودرو مقصر، میتواند از بیمهبدنه برای جبران خسارتهای واردشده هم استفاده کند. کارشناس بیمه باید اول از همه خودروها و بیمهنامههای هر دو را بررسی و تایید کند. به طور خلاصه، استفاده از بیمه بدنه در صورت مقصر نبودن امکان پذیر است.
خودروی متعارف و نامتعارف چیست؟
در ابتدا و قبل از اینکه بخواهیم در خصوص استفاده همزمان از بیمه بدنه و شخص ثالث بدانیم، بهتر است با خودروی متعارف و نامتعارف آشنا شویم. خودروی متعارف، خودرویی است که ارزشی برابر با ۵۰% دیه مرد مسلمان در ماه حرام یا کمتر از سقف تعهدات جانی باشد. بیمه مرکزی میزان سقف تعهد جانی را بر اساس نرخ دیه و تعداد سیلندر مشخص خواهد کرد. در سال ۱۴۰۱، ارزش خودروی متعارف کمتر یا برابر با ۴۰۰ میلیون تومان خواهد بود. خودروی دیگر که نامتعارف نامیده میشود، ارزشی بیش از ۵۰% دیه مرد مسلمان در ماه حرام دارد. از این رو در سال ۱۴۰۱، خودروی نامتعارف ارزشی، بیش از ۴۰۰ میلیون تومان خواهد داشت. البته اگر زیان دیده مالک خودروی نامتعارف باشد، کل مبلغ خسارت از مقصر دریافت نخواهد شد. بلکه بر اساس نصف دیه ماه حرام و حداکثر قیمت خودروی متعارف مشخص خواهد شد.
مراحل استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث
بعد از تصادف و بعد از بررسی هر دو خودرو، توسط کارشناس و تعیین میزان خسارت، اگر مبلغ از بیمه شخص ثالث راننده مقصر بیشتر بود، زیاندیده میتواند از بیمه بدنه خود استفاده کند. البته لازم است که در ابتدا پروندهای تشکیل شود و بعد اقدامات بعدی انجام شود. در صورتی که بین زیاندیده و کارشناس در خصوص میزان مبلغ خسارت، اختلاف وجود داشت، آنها میتوانند از طریق مراجع قضایی برای حل اختلاف خود اقدام کنند. همچنین طبق قانون بیمه مرکزی، شخص ثالث میتواند خسارت کاهش قیمت خودروی خود را هم از مقصر طلب کند.در صورتی که خودرو متضرر متعارف باشد، شرکت بیمهگر او میتواند نسبت به بازیافت خسارت از مقصر اقدام کند. بیمه شخص ثالث مقصر تنها تا سقف تعهدات مالی بیمه نامه، تعهد به پرداخت دارد و مابقی باید از بدنه گرفته شود.
مدارک تشکیل پرونده
برای تشکیل پرونده در خصوص استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث باید مدارک زیر به همراه داشت. تشکیل پرونده در صورت استفاده از بیمه بدنه، الزامی است.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده بیمه شخص ثالث
برای تشکیل پرونده بیمه شخص ثالث مدارک زیر نیاز است:اصل یا کپی کروکی پلیس،کپی اسناد بازجویی طرفین حادثه،تصویر گزارشهای تکمیلی ناجا،کپی بیمه شخص ثالث معتبر طرفین حادثه،نظریه هیئتهای کارشناسان رسمی دادگستری،کپی برگه تفهیم کروکی،کپی گواهینامه رانندگان،فاکتور اجرت خدمات تعمیرات و لوازم تعویضی،کپی کارت مشخصات خودرو طرفین حادثه،کپی شناسنامه مالکیت خودرو زیاندیده،اصل کوپن بریدهشده شخص ثالث راننده مقصر (البته در حال حاضر دیگر بیمه کاغذی وجود ندارد. تمامی اطلاعات در واحد خسارت ذخیره شده است.)
مدارک لازم برای تشکیل پرونده بیمه بدنه
برای تشکیل پرونده بیمه بدنه مدارک زیر نیاز است:اصل و کپی بیمه بدنه خودرو،اصل و کپی بیمهنامه شخص ثالث خودرو،کروکی تصادف،کپی اوراق بازجویی طرفین حادثه،گزارش کتبی کارشناس رسمی دادگستری،کپی برگه تفهیم کروکی،کپی چک یا حواله خسارتی،اصل و کپی گواهینامه راننده،اصل و کپی کارت ملی بیمهگذار و راننده،کپی گزارشهای تکمیلی نیرو انتظامی،اصل و کپی شناسنامه مالکیت خودرو،اصل هزینههای حمل و نجات خودرو، فاکتور اصلی اجرت تعمیرات و قیمت لوازم.استفاده همزمان بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث برای زمانی که حادثه بین دو خودروی متعارف و نامتعارف باشد یا مبلغ خسارت خیلی بالا باشد، مزیت عالی به حساب میآید. البته به شرط اینکه خودروی زیان دیده بیمه بدنه داشته باشد. البته این مسئله از بین رفتن تخفیف بیمه بدنه را به همراه خواهد داشت.
خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، داشتن بیمه شخص ثالث و بدنه با بیشترین پوشش در تصادف بین خودروی نامتعارف و متعارف اهمیت زیاد دارید. در صورتی که اعتبار بیمه شخص ثالث خودروی شما در حال تمام شدن است، در هنگام تمدید بهتر است که حداکثر پوشش مالی را خریداری کنید. همچنین اگر خودروی شما از نوع نامتعارف است، خرید بیمه بدنه توصیه میشود. البته با توجه به افزایش هزینههای جبران خسارت قطعات و بدنه خودرو، خرید بیمه بدنه با حداکثر پوشش برای همه پیشنهاد می شود.همانطور که در بالا اشاره کردیم، استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث زمانی ممکن است که میزان خسارت وارد شده به شخص ثالث، بیشتر از سقف تعهد بیمه شخص ثالث مقصر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.