انتقال بیمه ثالث به دیگری
در سالهای اخیر، روزبهروز شاهد افزایش خودروها و به نسبت بیمههای شخص ثالث بودهایم. درواقع، هرچقدر تعداد خودروها بالا میرود، استفاده از بیمه اجباری شخص ثالث نیز افزایش مییابد. بیمه شخص ثالث، لقب ناجیِ خسارات جانی و مالی اتومبیلها در شرایط سخت را از آنِ خود کرده است. برخی به علتهای مختلف از جمله فروش ماشین، اقدام به انتقال بیمه ثالث به دیگری میکنند! براساس جدیدترین قانونی که وجود دارد، همچنان شانس انتقال بیمه شخص ثالث به خودروی جدید و اعضای درجه یک خانواده وجود دارد.اما این سوال پیش خواهد آمد که چگونه میتوانیم بیمه ثالث را به دیگری انتقال بدهیم؟ برای پاسخ به این سوال و پرسشهای دیگر پیشنهاد میکنیم این نوشتار آکادمی راهکار را از دست ندهید:
شرایط انتقال بیمه شخص ثالث به دیگری
درست برعکس بیمه بدنه، بیمه شخصِ ثالث، برای همهی خوردوهای سبک، سنگین و نیمهسنگین اجباری است. طبق قانون بیمه مرکزی، شخص ثالث به کسی گفته میشود که خسارت جانی یا مالی را متحمل شده است. شخص اول راننده مقصر است. شخص دوم بیمه و شخص ثالث فرد خسارت دیده خواهد بود.نکتهای مهم و ضروری این است که بیمه شخص ثالث طبق مادهی ۶ مصوبه شورای نگهبان در سال ۹۶، رانندهمحور به شمار میرود نه خودرومحور!
انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به همسر و دیگر اعضای درجه یک خانواده
با شروع سال جدید، قانون تازهای برای انتقال تخفیف بیمه ثالث به دیگری مصوب شدهاست. براساس ویرایش جدید قوانین بیمه شخص ثالث، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث تنها به خودروی جدید مالک اتومبیل یا اعضای درجه یک خانواده او مقدور است . امکانِ انتقال بیمهی شخص ثالث به خریدار خودرو غیر از همسر،پدر،مادر و فرزندانِ فروشنده وجودندارد. در صورتی که قصد فروش خودرو به اعضای درجه یک خانواده را داشته باشید، نیز شروط بالا برقرار هستند.
انتقال بیمه ثالث به دیگری چگونه انجام میشود؟
انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث براساس قانون سال ۱۴۰۰، میتواند در حالتهای زیر اتفاق بیافتد:به خودروی جدید مالک فعلی خودرو (که نمیتواند صفرکیلومتر باشد.)به خودروی افراد درجه یک خانواده مالک فعلی اعم از همسر، پدر، مادر و فرزندان،از خودروی فرسوده به خودروی جدید مالک که باید حتما کارکرده باشد.از خودروی متعلق به یک شرکت حقوقی به خودروی دیگر همان شرکت با همان کاربری (مثلا سواری به سواری، وانت به وانت و …)در حقیقت زمانی که معامله خودرو صورت بگیرد، امکان انتقال تخفیف وجود دارد.
نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
برای انتقال سابقه بیمه به شخص دیگر دو روش در پیش دارید. یکی تماس با پشتیبانی و کارشناسان بیمه دات کام است که میتوانید با این کار درخواست الحاقیه انتقال سابقه بیمه شخص ثالث دهید و بعد از آن تخفیف شما منتقل شود. روش دوم نیز حضوری و فیزیکی است که برای این کار کافی است به یکی از نمایندگیهای شرکت بیمه خود مراجعه کنید و برای مثال در زمان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به بستگان درجه یک (پدر، مادر، همسر و فرزندان)، باید یک مدرکی در این مورد به همراه داشته باشید که نشان دهنده این موضوع باشد، برای مثال شناسنامه. با توجه به قانون انتقال بیمه شخص ثالث، میتوانید تخفیفات را به اعضای درجه یک خانواده خود منتقل کنید.
چگونه بیمه ثالث خودرویمان را به خودروی صفر منتقل کنیم؟
میدانیم که امکان اینکه بتوانید بیمه ثالث را به اتومبیل صفرکیلومتر منتقل کنید وجود ندارد!هر خودرویی که به تازگی روانهی بازار میشود، طبق ضوابط کارخانه خود، از بیمه شخص ثالث برخوردار است. تا زمان سررسید تمدید بیمه از سال دوم به بعد، امکان انتقال تخفیف به آن وجود ندارد.
مدارک مورد نیاز برای انتقال بیمه خودروی فرسوده
در مورد خودروهایی که به فرسودگی رسیدهاند و به اصطلاح عمر خود را کردهاند نیز باید بیان کنیم که، اگر میخواهید، بیمه شخص ثالث این نوع اتومبیلها را به خودروی دیگری که مالک آن هستید یا خودرویی که خانواده شما مالک آن است منقل کنید، نیازمند مدارک زیر خواهید بود:گواهی اسقاطی بودن خودروی قبلی،اصل بیمه شخص ثالث،اصل مدارک خودروی قبلی،سند خودرو جدید قطعی شده،مدارک شناسایی بیمهگذار،الحاقیه فسخ بیمهنامه خودروی اسقاطی.
عدم انتقال تخفیف بیمه ثالث به دیگری چه مشکلاتی ایجاد میکند؟
بر خلاف ذهنیت اکثر مالکان خودرو، عدم انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. فقط اگر در زمانی مناسب اقدامی در این خصوص نکنید، تخفیف بیمه خود را از دست میدهید. اما هیچگونه تبعاتی شما را تهدید نخواهد کرد.
آیا انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث باید بهصورت کامل صورت بگیرد؟ انتقال بخشی از تخفیف و حفظ بخش دیگر نیز امکانپذیر است؟
در زمان انجام انتقال (انتقال تخفیف بیمه) ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا امکان میزان یا نیمی از بیمه شخص ثالث به نام شخص دیگر وجود دارد یا خیر؟ در حقیقت، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به شخص دیگر باید بهصورت کامل انجام شود. انتقال بخشی از آن به هیچوجه امکان ندارد و باطل خواهد بود.
آیا برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید یا اقوام درجه یک باید تا انقضای بیمهنامه صبر کرد؟
پاسخ به این سوال خیر است. زیرا برای این کار نیازی به منتظر بودن تا تمام شدن بیمه شخص ثالث تخفیفدار و انقضای آن نخواهد بود. زمانی میتوانید تخفیف را به خودروی جدید خود منتقل کنید که زمان تمدید بیمه شخض ثالث آن خودرو رسیده باشد.
آیا برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به فرزندان محدودیت سنی وجود دارد؟
امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به فرزندان با سن کمتر از ۱۸ سالگی، وجود نخواهد داشت.
در صورتی که خودرویمان را فروخته و تا مدتی قصد خرید خودروی جدید نداشته باشیم،آیا امکان حفظ تخفیف بیمه ثالث وجود دارد؟
برای این کار میبایست به نمایندگی یا دفترمرکزی شرکت بیمهگر خود مراجعه نمایید. گواهی تخفیف سنوات بیمه شخص ثالثتان دریافت کنید. در زمان خرید خودروی جدید روی بیمه شخص ثالث آن اعمال شود.
اگر هنگام تصادف راننده مالک خودرو نباشد، بیمه خسارت میدهد؟
هنگامی که بیمه براساس خودرو بود، هرشخصی که با خودرویی تصادف میکرد و دچارخسارت میشد، طبیعتا از بیمه خودرو استفاده میکرد. در حال حاضر بیمه راننده محور شده و این نگرانی را از لحاظ اینکه اگر راننده فردی غیر از مالک خودرو باشد و دچار حادثه شود را در دل مالک خودرو انداخته است! حال در این صورت تکلیف چیست؟! آیا خسارت توسط مالک اصلی پرداخت میشود یا رانندهای که مرتکب تخلف شدهاست؟
تاثیر سابقه تخفیفات بر انتقال بیمه ثالث
طبق این قانون، خسارت در صورتی که فرد با گواهینامه ای معتبر به رانندگی پرداخته باشد، فارغ از اینکه آیا وی مالک است یا خیر، از سوی شرکت بیمه پرداخت میشود. چون این خودرو است که بیمه شدهاست. اما در رابطه با سابقه بیمه و تخفیفِ آن، با وقوع تصادف، اگر مالک راننده باشد، سابقه تخفیفِ بیمه وی و در صورتی که فرد دیگری راننده باشد؛ سابقهی بیمه هر دو پاک خواهد شد. همچنین ممکن است بیش از یک نفر به صورت مداوم از یک خودرو استفاده کنند، امکان ثبت گواهینامه برای چند نفر در یک پلاک برای سابقه بیمه امکان پذیر شدهاست.چنانچه خودرو تصادف خاصی نداشته باشد، برای تمامی افراد نامبرده شده سابقه تخفیف لحاظ خواهد شد و در صورتی که تصادفی رخ رهد تخفیف عدم خسارت طبق قوانین و با توجه به نوع خسارت کاهش پیدا میکند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.