بیمه آتش سوزی شناور
یکی از پرطرفدارترین انواع بیمهها، بیمه آتشسوزی است و احتمالاً عبارت بیمه آتش سوزی شناور نیز به گوشتان خورده باشد؛ اما آیا میدانید بیمه آتش سوزی شناور چیست و چه شرایط و کاربردهایی دارد؟ در این مقاله از سری مقالات بیمهای مجله بیمه دات کام قصد داریم به معرفی این بیمهنامه بپردازیم و تمام ابهامات شما در مورد آن را برطرف کنیم. پس تا انتهای این مطلب با آکادمی راهکار همراه باشید.
بیمه آتش سوزی انبار
حادثه همیشه در کمین است. یکی از حوادثی که بسیاری از اوقات در گوشه و کنار کشورمان اتفاق افتاده و افراد بسیاری را متضرر میکند، حادثه آتش سوزی است. در شرایط حادثه، داشتن یک پشتوانه و حامی مالی، بسیار کمککننده و دلگرمکننده است. این بیمه به عنوان یک پشتوانه مالی قوی، زیان مالی ناشی از حادثه را برای افراد جبران میکند و در کنار بیمهگزاران است. بیمه آتش سوزی پوششها و انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن، بیمه آتشسوزی انبار است. بیمهکردن انبار به دو روش قطعی و شناور (اظهارنامهای) انجام میشود.
بیمه آتش سوزی شناور (بیمه آتش سوزی اظهارنامه ای)
بحث ایمنی انبار خیلی مهم است و نباید نسبت به آن بی توجه بود. از طرفی موجودی بسیاری از انبارها (چه خصوصی و چه عمومی) در طول سال تغییر میکند و معمولاً مقدار مشخص و ثابتی ندارد. به همین دلیل، صاحبان کالا وقتی میخواهند چنین انبارهایی را بیمه آتش سوزی کنند، از بیمه آتش سوزی شناور یا همان بیمه آتش سوزی اظهارنامه ای استفاده میکنند. در این نوع، بیمهگزار در ابتدای دوره بیمهنامه، حداکثر موجودی ماهانه انبار خود را در طول سال تخمین میزند و به عنوان حداکثر سرمایه برای جبران خسارت به بیمهگر اعلام میکند. بر این اساس، مبلغی به عنوان حق بیمه موقت برای بیمهگزار تعیین میشود که ماهیانه باید پرداخت شود.
بیمهگزار در طول سال بیمهای خود، باید هر ماه موجودی دقیق و واقعی انبار را در مورد مالی که بیمهشده، به شرکت بیمه اعلام کند. در پایان سال بیمهای، شرکت بیمهگر بر اساس موجودی واقعی انبار در هر ماه، مبلغ حق بیمه قطعی را محاسبه کرده و طبق آن حساب و کتاب انجام میشود و تسویه حساب صورت میگیرد. برای بیمه آتش سوزی فروشگاه می توان از نوع شناور هم استفاده کرد. البته برای فروشگاههایی که در پاساژ قرار دارند، خرید بیمه پاساژ از طرف مدیریت هم توصیه میشود.
توجه: با توجه به اینکه ارزش سرمایه به دلیل تغییر موجودی، تورم، تغییر قیمتها و … ممکن است ماهانه تغییر کند، صاحبان سرمایه، پوشش بیمهای خود را متناسب با داراییهای خود در زمان حادثه دریافت میکنند. بیمه آتش سوزی شناور بیمه ای به روز است که ارزش سرمایه و دارایی به روز شما را در نظر می گیرد. البته این بیمه نامه را بیمه آتش سوزی مرهوناتی اشتباه نگیرید. نوع مرهوناتی برای آنهایی است که قصد گرفتن وام از بانک را دارند.
شرایط و نکات مهم بیمه آتش سوزی شناور
برای استفاده و خرید بیمه آتش سوزی شناور یا بیمه آتش سوزی موجودی کالا باید از شرایط آن آگاهی داشته باشید. این شرایط شامل موارد زیر هستند:در ابتدای شروع دوره اعتبار بیمهنامه، بیمهگزار باید حداکثر سقف پوشش بیمهای را که در طول مدت اعتبار بیمهنامه نیاز دارد، مشخص کند. در صورتی که ارزش موجودی انبار از سقف پوشش تعیینشده بیشتر شود (چه به دلیل افزایش مقدار موجودی و چه به دلیل تغییر قیمت)، بیمهگزار باید درخواست کتبی برای افزایش مبلغ سرمایه بیمهشده به شرکت بیمه ارائه دهد.نکته: شرکت بیمهگر باید در مورد پذیرش این افزایش سرمایه بیمهشده تصمیم بگیرد. در صورتی که شرکت بیمه این افزایش میزان سرمایه را نپذیرد، این موضوع را ظرف مدت دو روز کاری به بیمهگزار اعلام میکند.
اگر افزایش مبلغ سرمایه بیمهشده توسط بیمهگر مورد قبول باشد، حق بیمه موقت نیز به همان نسبت افزایش سرمایه، برای ماههای آتی تا پایان اعتبار بیمهنامه، افزایش مییابد.بیمهگزار باید موجودی مورد بیمه انبار خود را بر اساس اسناد معتبر، بسته به شرکت بیمه، حداکثر تا دهم یا پانزدهم ماه بعد، محاسبه کرده و به بیمهگر اعلام کند. اگر موجودی به موقع اعلام نشود، همان مبلغ موجودی ماه قبل و بر اساس همان حداکثر تعهد بیمهگر در نظر گرفته میشود.نکته: حق بیمه قطعی از نصف حق بیمه موقت کمتر نیست.نکته: امکان خرید بیمه آتش سوزی مغازه توسط مستاجر نیز وجود دارد و حتماً نباید مالک انبار را بیمه کند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله مربوط به این موضوع را بخوانید.
نکته: مهلت اعلام شده برای ارائه اظهارنامه ماهیانه است و ربطی به اعلام کتبی بیمهگزار برای درخواست افزایش سقف پوشش بیمهای ندارد. درخواست افزایش سقف پوشش بیمهای بر مبنای افزایش سرمایه، باید بلافاصله به بیمهگر کتباً اعلام شود.بالاترین تعهدی که بیمهگر در مقابل بیمهگزار دارد، ارزش سرمایه یا موجودی کالای بیمهشده در موقع حادثه است. اگر ارزش موجودی بیشتر از مبلغ بیمهشده باشد، بیمهگر فقط متعهد به پرداخت خسارت به تناسب مبلغ بیمهشده و ارزش موجودی است.بیمهگر میتواند هر زمان که لازم دید اسناد و مدارک و دفاتر بیمهگزار را بررسی کند.به هر حال، بیشتر از همه باید حواستان به ایمنی محیط کار باشد تا خدای نکرده برای شما و انبار کالاهایتان اتفاقی نیفتد.
در صورت بروز حادثه چگونه عمل کنیم؟
وقتی که آتشسوزی در انبار اتفاق میافتد، در درجه اول سعی کنید خونسردی خود را حفظ کرده و به یاد داشته باشید که ارزش سلامتی شما بیشتر از ارزش اموالتان است. نکات زیر را در هنگام آتشسوزی در نظر داشته باشید:شیر اصلی گاز و کنتور برق را قطع کنید.حواستان باشد که وسایل و لوازم برقی در حال سوختن را با آب خاموش نکنید.با آتشنشانی و اورژانس تماس بگیرید.نگران هزینههایی که در نتیجه جلوگیری از گسترش آتش و حادثه به بار میآیند نباشید، بیمه در کنار شماست. اقدامات لازم را انجام دهید.اگر وسایل اطفاء حریق در دسترس دارید و علم استفاده از آنها را میدانید، سعی کنید آتش را مهار کنید.افراد حادثهدیده را از محل حادثه دور کنید.از آسانسور برای خارج شدن از محل حادثه استفاده نکنید.
توجه: داشتن بیمه آتش سوزی از نوع انبار برای حفاظت از اموالتان بهترین پشتوانهای است که دل شما را برای ادامه فعالیت و کسب و کارتان قرص مینماید. برای آشنایی بیشتر با بیمه آتش سوزی، روی این لینک کلیک کنید.نکته: بیمه های دیگری با نام بیمه کارخانه هم وجود دارند که میتوان آنها را هم تهیه کرد. برای افرادی که کارگاه یا کارخانه دارند، خرید این بیمه نامه توصیه میشود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.