بیمه بدنه چیست؟
بیمه بدنه یکی از بیمههای خودرو است که برای جبران خسارات مالی ناشی از حوادث بهوجود آمده است. برخلاف بیمه شخص ثالث، بیمهای اجباری نیست ولی پوششها و مزایای مختلف آن باعث شده تا در حال حاضر بیمه بدنه بیمهای پرطرفدار و ضروری به حساب بیاید.
بیمه بدنه تعاریف و پوششهایی دارد که در ادامه مقاله از راهکار آکادمی آنها را توضیح میدهیم.
علت تفاوت قیمت بیمه بدنه در شرکت های مختلف چیست؟
حتما در حین گرفتن استعلام با قیمت های گوناگونی از شرکت ها روبرو شدید، این امر طبیعی است و مهم ترین علت آن نیز سقف پرداخت خسارت آن هاست. به زبان ساده یعنی اینکه هرچه شرکت ها سقف بیشتری در پرداخت خسارت ببیمه ی بدنه داشته باشند، قیمت آنها نیز بیشتر می باشد. از دیگر عوامل متفاوت بود قیمت می توان به نرخ های رقابتی آن ها اشاره کرد که در مقاطعی از زمان برای جذب بیشتر مشتری قیمت ها را کاهش می دهند.
چرا باید بدنه برای ماشین بخریم؟
افزایش ارزش خودرو، هزینههای خسارات اتومبیل را بسیار کمرشکن کردهاست. بیمه شخص ثالث خسارات جانی و مالی شخص ثالث را جبران میکند. شخص ثالث، شخص زیاندیده در جریان تصادفات است. ولی برای خسارات خودروی مقصر، بیمه ی بدنه مطرح میشود. اگر شرایط زیر برقرار باشد، بیمه بدنه اتومبیل خسارت خودروی شما را جبران میکند:
- بیمهگزار در جریان تصادف مقصر باشد.
- بیمهگزار در جریان تصادف مقصر شناخته نشود.
- راننده مقصر از صحنه تصادف متواری شده باشد؛ به بیان دیگر دسترسی به راننده مقصر برای دریافت خسارت میسر نیست.
- خودروی شما نامتعارف و لاکچری باشد. در این شرایط بیمه شخص ثالث راننده مقصر کل خسارت را جبران نخواهد کرد. بیمه بدنه خودروی نامتعارف در این شرایط کمک ساز خواهد بود.
براساس ماده ۸ قانون بیمه شخص ثالث و تفکیک خودروها به دو دسته متعارف و نامتعارفرف، اهمیت تهیه بیمهنامه بدنه بیش از پیش مشخص شد. بدون شک در شرایط فعلی خرید بیمه بدنه یک ضرورت است. چرا که با افزایش قیمت خودروها اهمیت داشتن بیمه بدنه بر هیچ کس پنهان نیست.
در حقیقت قوانین بیمه بدنه به صورتی است که فرد زیان دیده بتواند، خسارتهای وارد شده به بدنه خود را جبران کند. در این زمان که قیمتها سر به فلک کشیدهاند، واقعا داشتن بیمه بدنه ماشین، دیگر جنبه اختیاری ندارد و ضروری به نظر میرسد.
کاهش هزینههای تعمیر از مهمترین مزایای بیمه ی بدنه اتومبیل است. فقط نیاز است که بهترین شرکت را برای خرید انتخاب کنید. البته اینکه هر شرکتی، قوانین بیمه ی بدنه مخصوص به خود را ممکن است که داشته باشد.البته برحسب شرایط افراد میتوانند بیمه های مختلفی را خریداری کنند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
بیمه بدنه کیلومتری
نوعی از بیمه بدنه است که بر اساس میزان کیلومتر محاسبه و مبلغ آن پرداخت میشود. برای آشنایی با پوشش بیمه کیلومتری اینجا کلیک کنید.
بیمه بدنه یک روزه
این بیمه بدنه همانند اصلی است؛ اما با این تفاوت که برای مدت زمان کمتری و فقط یک روزه صادر میشود. آنهایی که قصد امانت گرفتن خودرو را دارند، میتوانند از بیمه بدنه یک روزه استفاده کنند.
بیمه خودروی اجاره ای
برای آنهایی که قصد دارند تا خودروی گران قیمتی را برای مراسم خاصی اجاره کنند، استفاده از بیمه خودروی اجاره ای پیشنهاد میشود.
بیمه بدنه ماشین مدل پایین
بیمه ی بدنه شامل ماشین هایی که از تولید آنها ۱۰ سال یا بیشتر گذشته است تعلق میگیرد و بصورت جامع و با توجه به پوشش ها خسارات ناشی از تصادفات را جبران می کند. قیمت این بیمه ماشین مدل پایین با توجه به ارزش ماشین در بازار، تعداد پوشش های انتخابی، تخفیفات و شرکت مورد تعیین می شود.
خسارت خودروی نامتعارف
در صورتی که قیمت خودرویی در سال ۱۴۰۱ بیشتر از ۴۰۰ میلیون تومان باشد، جزو خودروهای نامتعارف به حساب میآید. به این صورت، اگر با خودروی دیگری تصادف کند و سقف پوشش بیمه شخص ثالث آن وسیله کمتر از میزان خسارت وارد شده باشد، باید از بیمه بدنه خود استفاده کند.
برای آنهایی که خودروی نامتعارف دارند، خرید بیمه بدنه پیشنهاد میشود. در تصادفاتی با خسارت شدید، استفاده همزمان از بیمه ی بدنه و بیمه شخص ثالث در اینجا بیشترین کاربرد را دارد.
تعاریف و اصطلاحات بیمه بدنه
اصطلاحات زیر در بیمه بدنه به این شکل تعریف میشوند:
بیمهگر: شرکت بیمهای که در ازای دریافت مبلغ مشخصی، پوششهای مختلف را برای خودرو ارائه میدهد.
بیمهگذار: دارنده خودرو، مالک حقیقی یا حقوقی که قرارداد بیمه ی بدنه را با شرکت بیمه منعقد میکند و در ازای پرداخت مبلغی مشخص، پوششهای بیمه بدنه را برای خودرو خریداری میکند.
ذینفع: فرد یا افرادی که نام آنها توسط بیمهگذار در بیمهنامه ذکر میشود تا بتوانند از خسارات و پرداختهای بیمه استفاده کنند.
حقبیمه: مبلغ مشخصی که با توجه به عوامل مختلف تعیین میشود و بیمهگذار باید به صورت دورهای آن را به شرکت بیمه پرداخت کند.
موضوع بیمه: خودرو یا وسیله نقلیهای که طبق شرایط بیمهنامه تحت پوشش بیمه بدنه قرار میگیرد.
فرانشیز: بخشی از خسارت که به عهده بیمهگذار است و مبلغ آن با توجه به نوع خسارت و شرکت بیمه مشخص میشود.
مدت اعتبار بیمهنامه: مدت زمانی که بیمهنامه اعتبار دارد. به طور معمول اعتبار این بیمه یکساله است.
بیمه بدنه خودرو چه خسارتهایی را پوشش میدهد؟
به حوادثی که بیمه بدنه برای آن خسارت پرداخت میکند، پوشش بیمه ی بدنه گفته میشود. به طور کلی در بیمه بدنه دو نوع پوشش وجود دارد؛ پوشش اصلی و پوشش اضافی که در ادامه همه این پوششها را توضیح میدهیم.
پوششهای اصلی بیمه بدنه
پوششهای اصلی این بیمه پوششهایی هستند که که در حداقلترین حالت ممکن ارائه میشوند. این پوششها در تمامی شرکتها یکسان و با قیمت پایه بیمه ی بدنه قابل خریداری هستند.
- حوادث
پوشش حوادث به معنای پوشش هرگونه تصادف ناشی از برخورد خودرو به اجسام ثابت یا متحرک، سقوط یا واژگونی خودرو است.
- آتشسوزی
این پوشش خودرو را در برابر آتشسوزی، صاعقه و انفجار بیمه میکند.
- سرقت کلی
سرقت کلی به معنای سرقت کامل خودرو به همراه تمام قطعات و لوازم آن است. در این شرایط باید حداقل 1ماه از زمان سرقت گذشته باشد تا در صورت یافت نشدن خودرو بیمه خسارت بدهد.
- خسارات ناشی از انتقال و نجات خودرو
اگر در جریان انتقال و نجات خودرو از شرایط خطرناک، خسارتی به خودرو وارد شود، بیمه این خسارت را تا سقف معینی پوشش میدهد.
- خسارت باتری و لاستیک
خسارت باتری و لاستیک در اثر حادثه یا موارد دیگر تا سقف معین (به طور معمول 50% قیمت نو) توسط بیمه بدنه جبران میشود.
خسارتهای فرعی؛ پوششهای اضافی بیمه بدنه
پوششهای فرعی یا پوششهای اضافی در بیمه ی بدنه، با پرداخت حق بیمه اضافی به قرارداد بیمه بدنه اضافه میشوند. داشتن این پوششهای اضافی امکان جبران خسارت در شرایط گوناگون را فراهم میکند.
پوششهای فرعی بیمه بدنه عبارتند از:
سرقت درجا
سرقت درجا یا سرقت لوازم و قطعات، به معنی سرقت قطعات فابریک و لوازم اضافه خودرو بدون سرقت کلی خودرو است. بیمه بدنه شرکتهای مختلف این پوشش را با سقف متفاوتی ارائه میکند.
بلایای طبیعی
این پوشش خودرو را در برابر حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، آتشفشان و …. بیمه میکند
شکست شیشه
این پوشش خسارت شکست شیشه را جبران میکند، البته در شرایطی که شکسته شدن شیشه خودرو بدون برخورد جسم خارجی و به صورت خودبخود (شکستن در اثر تغییرات دما و …) اتفاق افتاده باشد.
رنگ، مواد شیمیایی و اسیدی
در صورت آسیبدیدن خودرو در اثر پاشیدن رنگ، مواد شیمیایی یا اسیدی، این پوشش خسارت را جبران میکند.
ایاب و ذهاب
در صورتی که به دلیل هر یک از حوادث تحت پوشش بیمه و تعمیرات خودرو، نتوانید از خودروی خود استفاده کنید، با داشتن پوشش ایاب و ذهاب، بیمه روزانه (به مدت محدود) مبلغی را به عنوان هزینه ایاب و ذهاب به شما پرداخت خواهد کرد.
نوسانات قیمت (نوسانات بازار)
با افزایش قیمت خودرو، قیمت لوازم، قطعات و در نتیجه تعمیرات خودرو افزایش مییابد. اگر در مدت بیمهنامه، قیمت خودرو در بازار نسبت به قیمت ذکر شده در بیمهنامه افزایش پیدا کرد، شرکت بیمه هزینه خسارت را طبق بیمهنامه پرداخت میکند که کمتر از مبلغ روز خسارت است.
برای جلوگیری از چنین اتفاقی میتوان از پوشش نوسانات قیمت استفاده کرد که افزایش قیمت را تا حدی پوشش میدهد. البته اگر افزایش قیمت بیشتر از درصد پوشش نوسانات قیمت باشد، باید از الحاقیه و افزایش حق بیمه استفاده کنید.
کشیدن میخ و اشیای نوکتیز مشابه
با داشتن این پوشش خسارات ناشی از کشیدن میخ و اشیای نوکتیز روی بدنه خودرو جبران میشود.
حمل مواد منفجره
با داشتن این پوشش، خودروهایی که وظیفه آنها حمل و نقل مواد منفجره است، در برابر انفجار و خسارات ناشی از آسیبهای این مواد بیمه میشوند.
حذف استهلاک (افت قیمت)
این پوشش افت قیمت خودرو در اثر گذشت زمان یا تصادفات را پوشش میدهد.
آزمایش سرعت و مسابقات اتومبیلرانی
خرید این پوشش برای اتومبیلهای مسابقهای و یا خودروهای تست سرعت مناسب است و شرکت بیمه خسارات ایجاد شده در چنین شرایطی را جبران میکند.
ترانزیت
در حالت عادی، این بیمه خسارات و حوادث را فقط در داخل مرز ایران پوشش میدهد. اما با داشتن پوشش ترانزیت، پوششهای بیمه بدنه (بجز سرقت و حوادث کلی) در خارج از مرز ایران نیز تحت پوشش شرکت بیمه قرار میگیرند. این پوشش شامل سرقت كلی و سرقت قطعات در خارج از مرزهای ایران نمی باشد.
حذف فرانشیز
با خرید این پوشش فرانشیز پرداختی در خسارتهای مختلف حذف و به شرکت بیمه واگذار خواهد شد.
توقف خودرو
این پوشش مخصوص خودروهای بارکش و اتوکار است و در آن خسارات مالی ناشی از عدم استفاده از وسیله نقلیه به دلیل وقوع حوادث یا تعمیرات جبران میشود.
البته باید به این نکته توجه کنید که شرکتهای بیمه تمام این پوششها را به طور کامل ارائه نمیدهند و معمولا در تعدادی از پوششها باهم متفاوت هستند. بهتر است با توجه به نیاز و شرایط خود پوششهای اضافه را انتخاب و خریداری کنید.
راهنمای خدمات پیگیری و وصول خسارت از بیمه را از راهکار آکادمی بخواهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.