بیمه حوادث راننده چیست و چه پوششهایی دارد؟
بیمه حوادث راننده چیست و چرا باید این بیمه را تهیه کرد؟ یکی از اولین کارهایی که رانندگان بعد از خرید خودرو انجام میدهند، تهیه بیمههای موردنیاز برای ماشین است. بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه اصلیترین بیمههای ماشین هستند که خسارت مالی و جانی افراد آسیبدیده در تصادفات رانندگی و خسارت ماشین را پرداخت میکنند. سوال مهم این است که آیا امکان این وجود دارد که خسارتی هم به راننده مقصر پرداخت شود؟ در کنار این بیمهها، میتوان از بیمه حوادث رانندگی برای جبران خسارتهای جانی وارد شده به راننده اتومبیلی که باعث تصادف بوده، استفاده کرد. در این مقاله شما را با بیمه حوادث راننده و مراحل دریافت آن آشنا خواهیم کرد. پس اگر قصد استفاده از بیمه خود را دارید، در این مقاله از راهکار آکادمی انواع پوششها و نحوه دریافت آن آگاه خواهید شد.
بیمه شخص ثالث چیست؟
بیمه شخص ثالث، بیمه ای اجباری برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی در برابر خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث است.در بیمه شخص ثالث، مالك وسيله نقليه شخص اول به شمار مي آيد(كه در اكثر بيمهنامه ها تحت عنوان بيمهگزار شناخته مي شود)، شخص ثاني شركت بيمه است كه متعهد به جبران هزينه ها طبق قرارداد است (كه در بيمه نامه با عنوان بيمهگر درج مي شود) و در نهايت شخص ثالث فرد زيان ديده در حوادث رانندگي است (كه منظور غير از راننده مقصر است).
تمامي اشخاصي كه در يك حادثه تصادف، زيان مالي و جاني مي بينند، تحت پوشش بيمه شخص ثالث قرار گرفته و اين بيمه هزينه هاي مربوط به درمان، فوت و خسارات وارد شده به اموال را جبران مي كند. در اين گونه اتفاقات، راننده مقصر هم مي تواند از مزاياي بيمه حوادث راننده كه شاخه اي جديد از بيمه شخص ثالث به شمار مي آيد استفاده كند.
- اشخاص ثالث شامل راننده و سرنشینان خودروی مقابل، راکب موتور و ترک نشین او، عابران است.
- خسارت های جانی شامل فوت، ازکارافتادگی، شکستگی و نقص عضو است.
- خسارت مالی هم شامل آسیب های مالی وارد شده به خودرو و اموال شخص ثالث است.
- حوادث راننده هم شامل خسارت های جانی وارد شده به خود راننده مقصر است.
منظور از بیمه حوادث راننده چیست؟
در صورت بروز حوادث رانندگی، با دو نوع خسارت مالی و جانی روبهرو خواهیم شد. بیمه بدنه وظیفه پرداخت هزینه به راننده خسارتدیده را برعهده دارد. اگر هم در پی تصادف، سرنشین یا سرنشینان دچار آسیب جانی شوند، خسارت از محل بیمه شخص ثالث به آسیبدیدگان پرداخت میشود. اما در چنین حادثهای راننده مقصر، شخص ثالث نیست و به او غرامتی تعلق نمیگیرد. بههمینخاطر به رانندگان توصیه میشود که از بیمه حوادث راننده استفاده کنند. این بیمه راننده مقصر را تحت پوشش بیمه قرار میدهد و رانندگان میتوانند از بیمه غرامت و هزینههای پزشکی دریافت کنند.
آشنایی با تعهدات شرکت بیمهگر در بیمه حوادث راننده
تعهد حوادث راننده، مبلغی است که شرکت بیمهگر متعهد شده در صورت بروز تصادف، به راننده مسبب حادثه بپردازد. اگر بعد از حادثه رانندگی، راننده فوت کند، بیمهگر مبلغی را بهعنوان غرامت به بازماندگان بیمهگذار میپردازد. در صورتی هم که تصادف منجر به جرح و صدمات جانی باشد، مبلغ خسارت برآورد و به خود راننده پرداخت میشود. حداقل تعهدی که بیمهگر در بیمه حوادث راننده در نظر گرفته معادل دیه یک مرد است.
همچنین توجه داشته باشید که تعهدات بیمهگر در خصوص حوادثی است که در محدوده جغرافیایی کشور ایران رخ میدهد. البته ممکن است با توافقات خاص بیمهگر، خسارت برای حوادث رانندگی خارج از کشور هم برای راننده در نظر گرفته شود. در این بین بیمهگذار هم باید متعهد شود که اگر مشخصات وسیله نقلیه تغییری داشته، ظرف مدت ۵ روز موضوع را به شرکت بیمهگر اطلاع دهد.
با پیشرفت سامانههای اینترنتی دیگر نیاز نیست که برای خرید بیمه، پرداخت خلافی خودرو یا دریافت نوبت تعویض پلاک، کارها را بهصورت حضوری انجام دهید. همه این موارد بهصورت آنلاین و از طریق سامانهها قابل انجام هستند.
بیمه حوادث سرنشین چیست؟
حالا در بیمه شخص ثالث، پوشش دیگری وجود دارد که بیمه حوادث سرنشین نامیده میشود. این پوشش، فقط خسارتهای جانی وارد شده به سرنشینان و راننده مقصر را پوشش میدهد. همانطور که در بالا هم نوشتیم، در هر تصادفی ممکن است که راننده مقصر هم آسیب ببیند. اصلاً شاید در یک تصادف، فقط خسارت جانی برای راننده مقصر باشد و هیچ کس دیگری حتی یک خراش هم روی صورتش ایجاد نشود.
هزینههای زیر تحت پوشش بیمه حوادث سرنشین قرار دارند:
- فوت
- نقص عضو
- ازکارافتادگی کامل یا جزئی
- هزینههای پزشکی
- دیه جراحت
در سال ۱۴۰۱ مبنای محاسبه دیه راننده مقصر با توجه به دیه ماههای عادی سال در نظر گرفته میشود. مبلغ دیه در ماههای حرام معادل ۸۰۰ میلیون تومان و برای ماههای عادی مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان است. اما در بیمه حوادث راننده چه برای ماه حرام، چه برای ماه غیر حرام، ۶۰۰ میلیون تومان غرامت فوت در نظر گرفته میشود.
بیمه حوادث راننده چه خسارتهایی را پوشش میدهد؟
پوشش بیمه حوادث سرنشین فقط برای جبران خسارتهای راننده استفاده میشود. غرامت در صورتی به راننده پرداخت میشود که راننده در زمان وقوع حادثه حالت طبیعی و گواهینامه مجاز رانندگی داشته باشد. پوشش بیمه حوادث راننده شامل غرامت فوت، غرامت قطع یا نقض عضو، هزینههای پزشکی و درمانی و دیه جراحت میشود. همچنین راننده خاطی باید مالک قطعی ماشین باشد، پس اگر هنوز کاری برای تعویض پلاک خودرو انجام ندادهاید، در اولین فرصت نسبت به دریافت نوبت تعویض پلاک اقدام کنید.
مدارک لازم برای پرداخت خسارت
راننده مقصر برای جبران خسارتها و استفاده از بیمه حوادث سرنشین، باید مدارکی را تحویل شرکت بیمه خود دهد.
مدارک لازم برای دریافت غرامت ناشی از نقص عضو
مدارکی که برای دریافت خسارت بیمه ناشی از نقص عضو لازم است، شامل:
- اصل بیمه شخص ثالث
- کارت خودرو
- اصل گواهینامه
- کپی استعلام بیمهنامه و صورتحساب پرداخت حق بیمه
- تصویر کروکی تصادف پلیس و نظریه کارشناس دادگستری
- تصویر صورتجلسه اولیه یگان انتظامی محل وقوع
- کپی گزارش یگان انتظامی
مدارک لازم برای دریافت غرامت ناشی از فوت
مدارکی که برای دریافت خسارت ناشی از نقص فوت لازم است، شامل:
- گواهی فوت
- گواهی دفن
- کارت ملی و شناسنامه فرد فوت شده
- گواهی انحصار وراثت نامحدود
- مدارک هویت وراث
- مدرک معاینه جسد توسط پزشکی قانونی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.