بیمه زلزله یکی از پوششهای اضافی بیمه آتشسوزی
بیمه زلزله یکی از پوششهای بیمه آتشسوزی است و با پرداخت مبلغی اضافه، میتوان انواع ساختمانهای مسکونی و تجاری را در برابر خسارات ناشی از زلزله بیمه کرد.
با خرید بیمهنامه آتشسوزی، خودبهخود سه خطر آتشسوزی، انفجار و صاعقه، تحت پوشش قرار میگیرند.. در این مقاله از راهکار آکادمی میخواهیم بیمه زمین لرزه را به شما معرفی و اندر مزایای آن با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
یکی از بهترین راهها برای مقابله با خسارتهای مالی ناشی از زلزله، خرید بیمه آتشسوزی همراه با پوشش اضافی زلزله است که در برابر ویرانیهایی که زلزله میتواند به بار بیاورد هزینهی بسیار ناچیزی دارد.
با داشتن پوشش زلزله، همه خسارتهای وارده به اماکن مسکونی، غیرمسکونی و صنعتی به همراه اسباب و لوازم داخل آنها تحت پوشش قرار میگیرند.
برای مثال؛ حق بیمه یک آپارتمان ۷۰ متری با ۲۰ میلیون ارزش اثاثیه از ۱۴ تا ۸۰ هزار تومان است! که با خرید پوشش اضافی زلزله، تا حداکثر ۹۵ هزار تومان تغییر میکند.
هزینه این نوع بیمهنامه آنقدر پایین است که افراد با هر توان مالی که دارند، میتوانند آن را خریداری کند.
پوششهای بیمه آتشسوزی
بیمه آتش سوزی دو نوع پوشش اجباری و پوشش اختیاری دارد. پوشش اجباری بیمه آتشسوزی شامل خسارات وارد شده در اثر آتشسوزی، صاعقه و انفجار است.
پوشش اختیاری بیمهنامه آتش سوزی پوششهای زیر را در برمیگیرد:
- بیمه زلزله
- پوشش سیل
- بیمه طوفان و تندباد
- پوشش ترکیدگی لوله آب
- بیمه سقوط هواپیما در مناطق پر خطر
- پوشش آتشفشان
- ضایعات ناشی از برف و باران
- شکست شیشه در اثر برخورد خارجی
- برداشت و پاکسازی ضایعات ناشی از حوادث
- سرقت در صورت شکست حرز یا بیمه سرقت منزل
- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
- بیمه سقوط بهمن
- بیمه ریزش کوه
- پوشش ریزش سقف ناشی از برف سنگین
- نشست و رانش زمین
- پوشش برخورد جسم خارجی به ساختمان
این موارد اختیاری است و شما میتوانید، مثلاً با انتخاب کردن پوشش زلزله و پرداخت هزینه کمی بیشتر، غیر از آتشسوزی و صاعقه و انفجار، خانه و اموالتان را در برابر زلزله هم بیمه کنید.
تعهد بیمه برای جبران خسارات
وقتی که بیمه آتشسوزی و پوشش زلزله آن را خریداری کردید، در زمان حادثه زلزله، شرکت بیمهگر شما، خسارات مالی به خانه و وسایل شما را طبق تعهد خود، پرداخت میکند. بیمه اینگونه به شما کمک میکند تا کمی سریعتر به زندگی عادی خود بازگردید. حتماً توجه کردهاید که در زمان اینگونه حادثهها، از سمت دولت و بسیاری نهادهای خیریه، کمکهای مختلفی برای افراد زلزلهزده ارسال میشود.
دولت هم به این افراد کمک میکند تا بتوانند پس از مدتی دوباره صاحب خانه و زندگی شوند. ولی این کمکها زیاد نیستند؛ چون افراد زیادی هستند که احتمالاً در اثر این حادثه دچار خسران شدهاند. بنابراین بهتر است، شما از قبل، با پرداخت حق بیمه آتش سوزی و خرید پوشش زلزله آن، کار بازیابی اموالتان را سریعتر پیش ببرید.
وقتی شما به عنوان مالک، خانه یا ساختمان خود را بیمه میکنید، پس از حادثه، شرکت بیمه موظف است، هزینه ساخت مجدد خانه و یا اگر آسیب تنها به بخشهایی از خانه وارد شدهباشد، هزینه تعمیر آن بخش را بپردازد. اینکه خانه شما به لحاظ مالی چقدر ارزش دارد، مهم نیست. مهم این است که خانه شما از نو ساخته شود.
مستأجران هم میتوانند، وسایل خانهی خود را بیمه کنند. به این صورت ارزش وسایل تخمین زده میشود و نسبت به آن، هزینه حق بیمه پرداخته میشود. در زمان حادثه شرکت بیمهگر، آن مقدار آسیبی که وارد شده را جبران مینماید.
بیمه زلزله چه مواردی را جبران میکند؟
پوشش زلزله بیمه آتشسوزی، جهت جبران خسارتهای مالی ناشی از زمینلرزهها در نظر گرفته شده است. این نوع بیمه، مسئولیتی در قبال آسیبهای جسمی و تلفات جانی در هنگام زلزله، تقبل نمیکند.
افراد میتوانند با خرید این بیمه، املاک و اثاثیه درون آن را مورد پوشش قرار دهند. البته بیمه کردن یکی از این دو مورد نیز ممکن است. برای مثال افراد مستأجر میتوانند تنها لوازم خود را بیمه کنند و نیازی به خرید بیمه برای کل ساختمان نیست.
حق بیمه زلزله چگونه تعیین میشود؟
هزینه بیمه زلزله بر اساس عوامل مختلفی همچون موقعیت جغرافیایی، نوع سازه و ارزش لوازم درون آن، تعیین میشود. در واقع هر چقدر ساختمان بیشتر در معرض خسارتهای ناشی از زلزله باشد، حق بیمه بیشتری به آن تعلق میگیرد.
عوامل دخیل در تعیین هزینه بیمه زلزله به شرح زیر هستند:
نوع سازه و اسکلتبندی:
نوع سازه در تعیین قیمت بیمه موثر است؛ ساختمانهای مقاومتر، آسیبپذیری کمتری در برابر زلزله دارند و طبیعتا حق بیمه کمتری باید بپردازند. چند نوع سازه که هزینههای متفاوتی دارند، عبارتند از:
- سازههایی با اسکلت فلزی
- سازههای گلی و آجری
- سازههای طراحیشده مطابق با آییننامه ۲۸۰۰
- سازههای بتنی
- و …
ارزش محل مورد بیمه:
حق بیمه براساس سرمایه مورد بیمه تعیین میشود. در واقع با افزایش سرمایه، حق بیمه نیز افزایش پیدا میکند.
موقعیت جغرافیایی:
شهر و منطقهای که ساختمان در آن واقع شده، بر قیمت بیمه اثرگذار است. از نظر ساختار زمینشناسی و احتمال وقوع زلزله، شهرهای ایران را میتوان به ۵ گروه تقسیم کرد.
در این تقسیمبندی، منطقه ۱ کمترین خطر و منطقه ۵ بیشترین خطر را دارد. حق بیمه در شهرهای پرخطر، گرانتر و در شهرهای کمخطر کمتر است.
منطقه ۱ (کمترین خطر): اراک، همدان، اصفهان و …
منطقه ۲: یزد، سوسنگرد، شهرکرد، ابهر و …
منطقه ۳: مشهد، بوشهر، اهواز و …
منطقه ۴: شیراز، زاهدان، زنجان، ایلام، تبریز، گرگان، رشت، خرمآباد، ساری، کیش و …
منطقه ۵ (بیشترین خطر): تهران، کرمان، قزوین، قم و …
دلیل نیاز ما به پوشش زلزله یا بیمه زلزله چیست ؟
دیگر نیازی به گفتن ندارد که کشور ما کشوری زلزله خیز است. ما در واقع روی گسل زندگی میکنیم و نباید زلزلههای وحشتناکی را که در کشورمان اتفاق افتاده فراموش کنیم.
اگر بیمه داشته باشیم حداقل بخش زیادی از نگرانی هایمان کم میشود و اگر هم زلزلهای اتفاق بیفتد و خانه یا وسایلمان آسیب ببیند، میتوانیم سریع تر به زندگی عادی برگردیم.
با داشتن بیمه آتش سوزی با پوشش زلزله، خسارتهای مالی پیش آمده به دلیل آتش سوزی، انفجار، صاعقه و زلزله توسط بیمه پرداخت میشود. این نکته را بدانید که فقط خسارتهای مالی در بیمه زلزله و بیمه آتش سوزی پرداخت میشود، نه خسارتهای جانی.
اگر زلزله سنگینی در کشور اتفاق بیفتد، تکلیف شرکتهای بیمه و خسارت بیمه گذاران چیست؟
نگران نباشید! اولاً اینکه شرکتهای بیمه در کل کشور شعبه دارند و فعالیت میکنند نه در یک شهر خاص.
دوماً اینکه همه شرکتهای بیمه تحت نظارت و پشتیبانی مستقیم بیمه مرکزی هستند و هر مشکلی هم برای هر شرکت بیمهای اتفاق بیفتد، بیمه مرکزی خسارت بیمه گذاران را پرداخت میکند. پس با خیال راحت برای خانه خود بیمه آتش سوزی یا بیمه زلزله بخرید! در زمان حادثه بیمه خسارت شما را پرداخت خواهد کرد.
چرا بیمه زلزله بخریم
دولت آییننامههای مختلفی، مبنی بر رعایت مقررات ساخت و سازهای اصولی بر اساس شاخصهای نوین مهندسی ارائه دادهاست؛ اما هنوز حجم بسیار بالایی از سازههای مسکونی و تجاری و اداری، تاب آوری در برابر زلزله های متوسط و پر ریشتر را ندارند و در مقیاس استاندارد جهانی، ایمن سازی بسیار ضعیفی دارند. متأسفانه در زمین لرزه ها و یا حوادث دیگر نمی توان به این سازهها اعتماد کرد.
البته اگر به تعمیر و نگهداری ساختمان توجه شود، خسارات ناشی از زلزله کاهش پیدا خواهد کرد.
دلایل عمدهی این امر به خاطر این است که ساختمان سازی در ایران، عمدتا به خاطر کسب سود رواج دارد. برخی از ساختمان سازها فارغ از کیفیت نتیجه کار، هزینه کمتر و سود بیشتر را در اولویت کار خود قرار میدهند و برای مردم چاره ای به جز تهیه بیمه زلزله واحدهای مسکونی برای احیای دوباره ملک آوار شده نخواهد ماند. این تنها محدود به گذشته نیست؛ در حال حاضر ساختمانهای جدید نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
نوع سازه در قیمت گذاری حق بیمه زلزله، تاثیر گذار است.
کارشناسان و اعضای شورای تدوین مقررات ملی ساختمان طرحهای زیادی اعم از ایجاد شناسنامه فنی ساختمان ارائه دادهاند اما متأسفانه هنوز اجرایی نشدهاست. با اجرا شدن طرح شناسنامه فنی ساختمان، باطن سازهها برای مردم روشن و شفاف میشود و از میزان مقاومت فنی ساختمان آگاهی پیدا میکنند.
این امر به فراگیر شدن مقاوم سازی و اهمیت به این مسئله مهم کمک شایانی خواهد کرد تا مردم از مقاومت خانه خود اطلاع کافی داشته باشند. همچنین دست سودجویان این عرصه کوتاه و کوتاه تر شود. مطالعه مقاله بیمه آتش سوزی چیست پیشنهاد می شود.
نقشه گسل های تهران نشان میدهد که ۹ منطقه از شهر تهران در نواحی پرخطر و ۹ منطقه در نواحی کمخطر قرار دارند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.