در شرایط بهم خوردن صحنه تصادف چطور خسارت بگیریم؟
گاهی ممکن است شرایط بهگونهای پیش برود که بعد از وقوع یک تصادف خسارتی یا جرحی، شهروندان به دلیل عدم آگاهی و به دلیل عملکرد نادرست، ناخواسته باعث ایجاد شرایطی شوند که منجر به ترافیک شدید شود. همچنین ممکن است یک تصادف کوچک به یک تصادف زنجیرهای وحشتناک تبدیل شود. در حقیقت هنوز خیلی از رانندگان نحوه عملکرد مناسب بعد از وقوع یک تصادف خسارتی یا جرحی را نمیدانند و همین بیاطلاعی ناخواسته، آنها را به رانندگان بیقانون تبدیل میکند. در این مقاله از راهکار آکادمی قصد داریم در رابطه با بهم خوردن صحنه تصادف، شرایط بههمزدن یا بههمنزدن صحنه تصادف، اقدامات و مدارک لازم برای دریافت خسارت هنگام به هم خوردن صحنه تصادف بپردازیم.
منظور از بهم خوردن صحنه تصادف چیست؟
گاهی یک یا هر دو طرف حادثه، صحنه تصادف را به هر دليل ترک میکنند یا وضعیت و شرایط خودروها را آنگونه تغییر میدهند که امکان ارزیابی کارشناسی برای افسر پلیس راهنمایی و رانندگی که به محل حادثه مراجعه کرده، وجود نخواهد داشت. در این تصادف به اصطلاح «صحنه به هم خورده» است و كروكی فرضی به صورت فرم یا غیر فرم با استفاده از اظهارات طرفين ترسيم خواهد شد.
اگر مقصر تصادف فرار کرد چه کنیم؟
گاهی اتفاق میافتد که بعد از تصادف، مقصر از صحنه حادثه فرار میکند. در این شرایط چه باید کرد؟ مهمترین موردی که باید در خاطرتان بماند، حفظ کردن مشخصات وسیله نقلیه فرد مقصر قبل از فرار است. در هنگام فرار راننده مقصر از صحنه تصادف میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- عکسبرداری از پلاک یا حفظ کردن مشخصات وسیله نقلیه مقصر
- تماس با پلیس و اعلام حادثه و متواری شدن خودروی مقصر
- تنظیم صورتجلسه حادثه توسط افسر پلیس
- تهیه کروکی فرضی توسط پلیس راهنماییورانندگی
- مراجعه به کلانتری برای تنظیم شکایتنامه و پیگیری آن در دادسرا
- ارائه مدارک و کروکی به شرکت بیمه
آیا بیمه به راننده متواری تعلق میگیرد؟
در صورتی که راننده مقصر صحنه تصادف موتور یا ماشین را ترک کند، باز هم بیمه شخص ثالث او خسارات ایجاد شده در تصادف را پرداخت میکند اما جریمههایی که به دلیل فرار از صحنه تصادف برای راننده مقصر در نظر گرفته میشود، باید توسط خودش پرداخت شود. به همین دلیل بهتر است به جای فرار از صحنه تصادف و بهم زدن آن، به دنبال توافق در صحنه تصادف باشید تا درگیر مراجع قضایی و پرداخت جریمه نشوید.
اگر صحنه تصادف بهم خورد چه بکنیم؟ راهنمایی برای دریافت خسارت
تصادفات رانندگی به دو دسته تصادفات جرحی و تصادفات غیرجرحی تقسیم میشوند. در تصادف غیر جرحی فقط خسارت مالی ایجاد میشود. درحالیکه در تصادفات جرحی فرد یا افرادی آسیب میبینند. شرایط بهم خوردگی صحنه حادثه در این دو نوع تصادف کاملا با هم متفاوت است. همراه داشتن بیمه شخص ثالث در هر دو نوع تصادف ضروری است. با مقایسه و اطلاع از قیمت بیمه شخص ثالث شرکتهای مختلف، میتوانید بهترین خرید را انجام دهید.
اقدامات لازم درصورت بهم خوردن صحنه تصادف در تصادفات غیر جرحی
در تصادفات غیرجرحی خودروی یک یا هر دو طرف حادثه خسارت میبیند. در این موارد بهترین کار گرفتن عکس از زوایای مختلف و همچنین فیلمبرداری از صحنه تصادف است. برای جلوگیری از ایجاد ترافیک، بهتر است خودروها به گوشه خیابان منتقل شوند. در نهایت اگر امکان تصویربرداری از حادثه را ندارید، میتوانید کروکی افسر پلیس را برای بررسی بیشتر و کارشناسی به شورای حل اختلاف ببرید. مراحل ترسیم کروکی در تصادف غیرجرحیِ صحنهبهم خورده عبارتند از:
- مراجعه به کلانتری منطقه برای اعلام حادثه
- تهیه و تنظیم شکایتنامه توسط زیاندیده
- ارسال درخواست تنظیم کروکی فرضی به قاضی دادگستری
- تهیه کروکی فرضی توسط کارشناسان رسمی دادگستری
- ارائه کروکی و مدارک خودرو به شرکت بیمه
برابر ماده ۴۰ قانون بیمه شرکت بیمه مکلف است تا سقف ۱۶ میلیون تومان در سال جاری بدون دریافت کروکی و گزارش پلیس خسارت زیان دیده حادثه را پرداخت نماید.
به هم زدن یا به هم نزدن صحنه تصادف
هنگام وقوع تصادف خسارتی و یا تصادفی که منجر به آسیب جانی و یا فوت میشود شرایط کاملا متفاوت است. در این بخش قصد داریم تفاوت به هم زدن یا نزدن صحنه تصادف را در دو حالت تصادفات خسارتی و تصادف منجر به جرح و فوت شرح دهیم:
شرایط بهم زدن صحنه تصادف خسارتی
گاهی برخی رانندگان اصرار بر حفظ صحنه تصادف و برهم نزدن آن دارند که منجر به ایجاد ترافیک سنگین میشود. دلیل آنها برای حفظ صحنه تصادف این است که معتقدند ممکن است کارشناس پلیس در تشخیص مقصر اشتباه کند و در نتیجه حق آنها ضایع شود؛ بنابراین ترجیح میدهند به هر قیمتی شده صحنه تصادف را به هم نزنند. این امر نشاندهنده این است که از شرایط به هم خوردن صحنه تصادف و چگونگی دریافت خسارت اطلاعی ندارند.
در تصادفات خسارتی حتما باید خودروها را به حاشیه خیابان یا بزرگراه انتقال داد و از بروز ترافیک جلوگیری کرد.
شرایط بهم خوردگی صحنه تصادف در تصادفات جرحی و فوتی
همان طور که پیشتر گفته شد، در تصادفات خسارتی رانندگان ملزم به جابهجایی خودروها و انتقال آنها به حاشیه سمت راست خیابان هستند تا از ایجاد ترافیک جلوگیری شود؛ اما این قانون استثنایی هم دارد.
گرفتن فیلم و عکس از صحنه تصادف
هنگام وقوع تصادفات خسارتی، اولین کاری که رانندگان باید انجام دهند این است که هرچه سریعتر دو خودرو را به سمت راست خیابان یا جاده هدایت کنند تا از ایجاد ترافیک و نابسامانی در تردد سایر خودروها جلوگیری شود. این یک قانون است. اگر رانندگان نگران آن هستند که به هم خوردن صحنه تصادف منجر به این شود که پلیس راننده مقصر را به اشتباه تشخیص دهد و حق آنها ضایع شود، میتوانند از صحنه تصادف فیلم و عکس بگیرند. از این طریق افسر کارشناس تصادف با استفاده از فیلم و عکس گرفته شده و شواهد موجود مقصر حادثه را شناسایی میکند. حتی اگر امکان فیلمبرداری نبود، باز هم باید خودروها را از وسط خیابان به حاشیه خیابان یا بزرگراه حرکت داد. در نهایت اگر با نظر کارشناس پلیس راهور موافق نباشند، میتوانند کروکی پلیس را برای بررسی به شورای حل اختلاف ببرند و درخواست کارشناسی مجدد کنند.
در نظر داشته باشید تصادفاتی که شرایط قانونی دریافت خسارت بدون کروکی را داشته باشد، تا سقف ۷ میلیون تومان بدون نیاز به کروکی و نظر کارشناسی پلیس راهور خسارت پرداخت میشود.
بیمه بدنه و دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده
وقتی تصادفی حادث میشود که صحنه آن بهم خورده و مقصر هم متواری شده است، میتوانید خسارت وارده به خودروی خود را از بیمه بدنهتان با ارائه مدارک زیر دریافت کنید:
- کروکی غیرسازشی
- صورت جلسه کلانتری
- اوراق بازجویی تنظیمشده در یگان انتظامی و مرجع قضایی
- اصل و کپی بیمه بدنه و شخص ثالث
- اصل و کپی گواهینامه راننده یا مالک خودرو
- اصل و کپی کارت خودرو
- اصل و کپی شناسنامه مالکیت خودرو
- تکمیل فرم واگذاری حقوق قانونی بیمه گزار به شرکت بیمه
با ارائه این مدارک به شرکت بیمه، پرونده تشکیل شده و پس از کارشناسی، خسارت به فرد زیاندیده پرداخت میشود.
حوادث طبیعی و بیمه بدنه؛ قانون جدید ۱۴۰۱ درباره تصادفات با خساراتی تا سقف ۲۰ میلیون تومان
براساس اعلام راهنما و رانندگی حوادث رانندگی که به علت حوادث طبیعی اتفاق بیفتند جز تصادفات به حساب نمیآید. در نتیجه پلیس نمیتواند برای آنها کروکی بکشد. در چنین مواردی در صورتی که خودرو دارای بیمهنامه بدنه باشد و پوششهایی مانند سیل، زلزله و حوادث طبیعی را انتخاب کرده باشد، میتواند از بیمه بدنه خود استفاده کند.
در صورتی که خودرو بیمهنامه بدنه نداشته باشد پلیس کروکی را تهیه میکند اما خودرو به پارکینگ منتقل میشود.
بر اساس ماده ۸ قانون بیمه در تصادفات بحث خودروی متعارف و نامتعارف وجود دارد. در چنین حوادثی قانون خسارت را بر اساس خودروی متعارف پرداخت میکند و مابقی را باید راننده پرداخت نماید. همچنین اعلام شد در تصادفاتی که خسارات وارد شده تا ۲۰ میلیون تومان است نیازی به کشیدن کروکی نیست. اما در تصادفات جرحی و فوتی باید حتما کروکی کشیده شود.
همچنین در مورد تصادفاتی که علت حادثه مشخص نیست و رانندگان باهم اختلاف نظر دارند اعلام شد که باید حتما کروکی کشیده شود
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.