پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت چگونه محاسبه می شود؟
همه تصادفات که جانی نیستند. در حقیقت باید گفت که بیشتر تصادفها منجر به آسیبهای مالی به اموال افراد میشود. خساراتی که اگر به شدت نوع جانی نباشد، کم هم نیستند. یکی از خسارات مالی که زیاد هم اتفاق میافتد، برخورد و در نتیجه آسیب به اجسام ثابت هستند. این مسئله ممکن است که برای هر رانندهای حداقل یکبار اتفاق بیفتد. گاهی شدت برخورد به حدی است که علاوه بر خودرو، آن وسیله ثابت هم آسیب جدی خواهد دید. حالا سوال اینجاست که اگر راننده خودرو مقصر باشد، جبران خسارت به چه صورت خواهد بود؟ پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت در این تصادفات به کمک بیمهگزاران میآید. درادامه به شرح این پوشش میپردازیم. با راهکار آکادمی همراه باشید.
در برخورد خودرو با اشیا ثابت پرداخت خسارت چگونه است؟
تقریبا همه افرادی که با خودروی شخصی رفت و آمد می کنند، دچار حوادث رانندگی می شوند. حتی رانندگان بسیار خبره و باتجربه هم ممکن است گاهی به دلایل مختلف کنترل ماشین را از دست بدهند یا برای جلوگیری از یک حادثه ناگوار و بزرگ، اتومبیلشان را منحرف کنند و درگیر تصادف دیگری شوند. البته تا زمانی که این حوادث خسارت جانی در پی نداشته باشد، باید خدا را شاکر بود. زیرا خسارت مالی قابل جبران است. اما بیمه برخورد با اشیا را چگونه پوشش خواهد داد؟
معمولا اشیا در جای خود ثابت هستند و اینگونه به نظر می رسد که اگر شخصی با یک شی بی جان تصادف کند، مقصر اول و آخر حادثه خودش است. البته در برخی از موارد نیز ممکن است سقوط اجسام روی ماشین یا پرت شدن سنگ و دیگر اشیا به جاده و مسیر خودروها، خساراتی به با آورد. در حالت دوم اگر اتومبیل دارای بیمه بدنه معتبر باشد، خسارت وارد شده به بدنه ماشین مطابق با شرایط بیمه نامه پرداخت خواهد شد. اما در ادامه به رویکرد بیمه در برخورد با اجسام ثابت خواهیم پرداخت.
بیمه برخورد با اشیا چگونه محاسبه می شود؟
از نظر قانونی در شرایطی که اتومبیلی با اشیا متعلق به شهرداری و اموال عمومی نظیر درختان، تابلوهای راهنمایی، تیر چراغ برق، گاردریل، نیمکت و… برخورد کند و به این اجسام صدمه ای وارد آورد، راننده خودرو مقصر بوده و باید خسارت وارده را بپردازد. اما این خسارت از جانب بیمه شخص ثالث، که یکی از موارد اجباری برای رانندگی است پرداخت خواهد شد.
در این شرایط برای پرداخت خسارت از طریق بیمه برخورد با اشیا یا همان بیمه شخص ثالث، ابتدا باید توسط طرف پلیس از صحنه تصادف کروکی و گزارشی تهیه شود. سپس ارگانی که به اموال آن آسیب وارد شده است، کارشناسانی برای برآورد میزان خسارت به محل حادثه اعزام می نماید. در مرحله بعد، کروکی و خسارات تخمین زده شده برای تشکیل پرونده و بررسی، به شرکتی که بیمه شخص ثالث اتومبیل را بر عهده دارد، ارسال می گردد.
مقصر در برخورد با اجسام ثابت کیست؟
اول از همه این چالش مطرح میشود که اگر خودرویی با جسم ثابتی برخورد کند، مقصر کیست؟ خودرو یا کسی که آن وسیله را در آنجا قرار دادهاست؟
قبل از اینکه بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم، اول از همه بهتر است که جسم ثابت را تعریف کنیم. هر وسیلهای که به صورت ثابت و همیشگی در محلی قرار گرفتهاست، در گروه اجسام ثابت قرار میگیرد. اصولاَ مالک این وسیلهها سازمانهای دولتی هستند و در صورت برخورد، شما باید به آنها خسارت بدهید.
گاردریل، چراغ های راهنمایی و رانندگی، کیوسکها، درختان و تیر چراغ برق که اجسام ثابت هستند. البته این اشیا متعلق به سازمانهای دولتی از جمله: شهرداری، اداره راهنمایی و رانندگی هستند. در این حالت شما مقصر هستید و پرداخت خسارت بر عهدهتان است.
آیا سنگریزههای کوه هم جزو اموال ثابت هستند؟ خیر. در صورتی که در جادهای رانندگی میکنید و سنگ ریزهای روی خودروی شما بیفتد، در اینجا شما متضرر هستید و میتوانید از اداره مربوطه و بعد از طرح دعوا، خسارت خود را دریافت کنید. البته میتوانید از بیمه بدنه هم استفاده کنید؛ اما در مورد قبل شما مقصر هستید و جبران صدمات وارد شده بر عهده شما است. در این حالت میتوانید از بیمه شخص ثالث استفاده کنید.
بیمه شخص ثالث خسارات جانی و مالی به اموال و خودروی دیگر اشخاص و همچنین خسارات جانی وارد شده به راننده مقصر را پوشش میدهد. خسارات جانی شامل: فوت، ازکارافتادگی، شکستگی و نقص عضو است. البته باید هزینههای پزشکی را هم به این مسئله اضافه کرد. نکته اصلی اینجاست که خسارات وارد شده به اموال و خودروی مقصر با این بیمه پوشش دادهنخواهد شد. در این حالت، فرد مقصر باید از بیمه بدنه خودروی خود استفاده کند.
پرداخت خسارت در برخورد با اشیا ثابت چگونه است؟
تصادف با اشیا ثابت اتفاقی است که ممکن است برای هر شخصی به وجود میآید. حتی اگر شما هم خیلی با دقت و اصولی رانندگی کنید، احتمال این مسئله وجود خواهد داشت. شما خیلی اصولی و آرام رانندگی میکنید؛ اما ممکن است خودرویی جلوی ماشین شما بپیچد، کنترل خودرو از دست شما خارج شود و با یک شی ثابت مانند تیرچراغ برق تصادف کنید. از آنجایی که این اشیا در جای خود ثابت هستند، مقصر، راننده خودرو است و باید خسارت آن را بپردازد. در این حالت از پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت استفاده میشود. در برخی شرایط که خسارت ناشی از تصادف زیاد نباشد نیز می توانید از خسارت بدون کروکی استفاده نمایید.
در پرداخت خسارت دو راه وجود دارد که به صورت زیر هستند:
- اول از همه شما باید با پلیس تماس بگیرید تا علاوه بر کشیدن کروکی، گزارشی تهیه کند. سپس باید نمایندهای از آن سازمان مراجعه، گزارش و میزان خسارت را ثبت کند. بعد از آن، شما باید با این مدارک به دفتر بیمه خودروی خودتان بروید. در آنجا کارشناس بیمه به بررسی مدارک پرداخته و مبلغ خسارت را به حساب سازمان واریز خواهد کرد.
- در حالت دوم، نماینده سازمان به شرکت بیمه مراجعه میکند. البته او باید معرفی نامهای داشتهباشد و همراه با کارشناس ارزیاب خسارت به محل حادثه برود و بعد از بازدید، خسارت به حساب سازمان واریز خواهد شد.
آیا هزینه گاردریل در تصادف را باید راننده پرداخت کند؟
بله! گاردریل جزء اجسام ثابت محسوب شده و راننده در صورت تصادف با گاردریل مقصر است. در چنین شرایطی طبق قانون طرف خاطی موظف به پرداخت خسارت است. اما خبر خوب این است که اگر مایل باشید، میتوانید از بیمه شخص ثالث برای پرداخت خسارت تصادف با گاردریل استفاده کنید.
هزینه خسارت گاردریل معمولاً توسط شهرداری تعیین میشود اما در حال حاضر قیمت خرید مستقیم یک گاردریل ۱.۵ متری حدود ۲۳۰ هزار تومان است. به احتمال زیاد هزینه نصب مجدد گاردریل هم به جریمه تصادف با گاردریل اضافه میشود.
پرداخت خسارت تصادف با تیر برق چگونه است؟
همانند گاردریل، تیر برق هم از اجسام ثابت در خیابان بوده و در صورت تصادف با آن راننده مقصر خواهد بود. با اینکه معمولاً تیر برقها خسارت چندانی نمیبینند اما در اینجا هم خود شهرداری هزینه خسارت تصادف با تیر برق را تعیین میکند اما میتوان یک حدود قیمت از آن بهدست آورد.
با توجه به طول تیر برق و میزان مقاومت آن، قیمتها متفاوت است. در این لحظه قیمت یک تیر برق بسته جدید به نوع آن، بین ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۱۳ میلیون تومان است.
مدارک لازم برای پرداخت خسارت
برای پرداخت خسارت از طرف شرکت بیمهگر، باید مدارک زیر را همراه داشته باشید:
- کروکی و گزارش پلیس
- گزارش نماینده سازمان مربوطه از میزان خسارت وارد شده
- مدارک خودرو
- بیمهنامه شخص ثالث
- معرفی نامه صادر شده (در صورتی که خود نماینده شرکت بخواهد به صورت مستقیم به شرکت بیمهگر برود.)
قانون تصادف با خودروی پارک شده (ماشین ثابت)
اگر بیمههای معمولی مثل بیمه تأمین اجتماعی دارید، بله؛ برای اینکه در موردهایی که بالاتر گفتیم بخواهید به دندانپزشکی بروید، باید از حتماً به مراکز طرف قرار داد بروید. اما اگر بیمه تکمیلی داشته باشید دو راه جلوی پای شما است. هم میتوانید به مراکز طرف قرارداد با بیمه تکمیلیتان بروید و فقط سهم خودتان را پرداخت کنید، هم این که در مرکزهایی که طرف قرارداد نیستند بروید، هزینه را تمام و کمال خودتان بدهید و بعداً این هزینه را از خود بیمه تکمیلی مستقیماً دریافت کنید.
شرایط خاصی وجود دارد که اگر راننده ماشین ثابت، در جای نامناسبی پارک کرده باشد، با تشخیص افسر نیروی راهور امکان دارد خسارت تصادف ۵۰ ۵۰ تعیین شود یا کاملاً خودروی ثابت مقصر باشد. به هر حال پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت برای این حالت هم جوابگو است و خسارت را پرداخت میکند.
چند نکته مهم در خصوص پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت
برای استفاده از پوشش برخورد با اجسام ثابت باید چند مورد زیر را در نظر گرفت:
- داشتن کروکی تصادف و گزارش پلیس ضروری است.
- در هنگام برخورد به هیچ وجه نباید صحنه را تغییر داد.
- جبران خسارت به بدنه خودروی مقصر فقط از طریق بیمه بدنه امکان پذیر است.
- ارزیابی نهایی را کارشناس شرکت بیمه انجام می دهد. احتمال بازدید از محل هم وجود دارد.
پوشش برخورد خودرو با اجسام ثابت از جمله موارد تحت پوشش بیمه شخص ثالث است که میزان خسارات وارد شده به جسم ثابت را جبران میکند؛ اما برای دریافت خسارات وارد شده به بدنه خودرو، راننده باید بیمه بدنه داشته باشد تا بتواند خسارات وارد شده به بدنه خودرو را از شرکت بیمهگر بگیرد. در صورت برخورد با این اجسام، قدم اول شما تماس با پلیس و سازمان مربوطه برای اعزام کارشناس است. حتی اگر کارشناس هم برای مراجعه در دسترس نبود، شما به گزارش پلیس نیاز دارید.
چگونه از بیمه خسارت بگیریم؟
برای دریافت خسارت از بیمه برخورد با اشیا دو راه وجود دارد. اولین روش آن است که شخص خاطی با در دست داشتن گزارش و کروکی پلیس، مدارک بیمه، مدارم اتومبیل، گواهینامه و معرفی نامه از طرف سازمان خسارت دیده، به دفتر بیمه مراجعه کند. پس از آنکه شرکت بیمه نیز برای تخمین میزان خسارت نظر کارشناسان خود را جویا شد، مبلغ مورد نظر به حساب سازمان خسارت دیده واریز خواهد گردید.
در حالت دوم نیز برای دریافت بیمه برخورد با اشیا ، نماینده ای از سوی سازمان زیان دیده، مدارک را به دفتر بیمه شخص ثالث خاطی می برد. کارشناسان شرکت بیمه نیز زیان های وارد شده را بررسی کرده و میزان خسارات را تخمین می زنند. سپس مبلغ مورد نظر به حسابی که از سوی شرکت خسارت دیده معرفی شده باشد، واریز می گردد.
برای داوری قراردادهای بیمه با راهکار آکادمی در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.