پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو چه خساراتی را پرداخت میکند؟
بیمه بدنه از جمله بیمههای اصلی و کاربردی خودرو است. بیمه بدنه از بخشهای متفاوتی تشکیل شده که هر یک از این بخشها، خسارات متفاوتی را تحت پوشش قرار میدهند. این بیمه نقش بسیار موثری در کاهش هزینه پرداختی خسارتهای وارد شده به بدنه خودرو دارد. اما بیمه بدنه خودرو چه خسارتهایی را تحت پوشش قرار میدهد؟ پوشش بیمه بدنه شامل چه مواردی نمیشود؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود پیرامون این بیمه و آشنایی با پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو در ادامه این مقاله همراه راهکار آکادمی باشید.
بیمه بدنه خودرو چیست؟
بیمه بدنه خودرو همانطور که از نامش مشخص است مربوط به خسارات وارده به خودرو میشود و نه افراد. درصورتیکه شخص برای وسیله نقلیه خود بیمه بدنه خریداری کند شرکت بیمه بخشی از خسارات وارده به خودروی شخص را درصورتیکه آسیب ببیند پرداخت میکند به جز در مواردی که شخص در حادثه رانندگی زیاندیده باشد که در این شرایط بیمه شخص ثالث، راننده مقصر موظف به پرداخت خسارت میباشد.
بیمه بدنه برخلاف بیمه شخص ثالث اختیاری است و یکی از انواع بیمهای است که به یک وسیلهنقلیه تعلق میگیرد. شخص بیمهگذار میتواند با پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان حقبیمه به شرکت بیمه، وسیلهنقلیه خود را در برابر خطراتی که ممکن است برای خودرو به وجود بیاید، بیمه کند.
با افزایش قیمت خودرو و هزینه های تعمیر و تعویض قطعات و خودرو همه ما ناچاریم خودروی خود را در مقابل حوادث احتمالی بیمه کنیم. همه ما می دانیم شرکت بیمه، همه هزینه های خسارت وارده را پرداخت نمی کند و کسوراتی از جمله فرانشیز و قاعده نسبی و … خواهیم داشت.
مزایای بیمه بدنه ماشین چیست؟
- پرداخت کل مبلغ خسارت به صورت نقدی
- بهرهمندی ار تخفیفات عدم خسارت
- پرداخت کل مبلغ خودرو سرقتشده (با کسر فرانشیز)
- پرداخت حق خسارت، حتی در صورت مقصربودن مالک (راننده)
- امکان پرداخت مبلغ حق بیمه به صورت اقساطی
- امکان انتقال بیمه بدنه و تخفیفات آن به ماشین دیگر
- در صورتی که حد پوشش مالی مقصر، کافی نبود؛ برای جبران خسارت میتوان از محل بیمه مربوطه، باقی خسارت را دریافت کرد.
اصطلاحات تعریف شده در بیمه نامه بدنه خودرو
- بیمه گر : شرکت بیمه ای است که مشخصات آن در این بیمه نامه درج گردیده است. این شرکت بیمه در ازای دریافت حق بیمه، جبران خسارت احتمالی خودرو را طبق شرایط بیمه بدنه به عهده می گیرد.
- بیمه گذار : شخص حقیقی یا حقوقی است که مالک موضوع بیمه است. در این جا مالک خودرو، به عنوان بیمهگزار شناخته میشود. در شرایط دیگر، بیمه گزار میتواند یا به یکی از عناوین قانونی، نمایندگی مالک یا ذینفع را داشته یا مسئولیت حفظ موضوع بیمه را از طرف مالک داشته باشد. او قرارداد بیمه را با بیمهگر منعقد می کند و متعهد پرداخت حق بیمه آن می باشد.
- ذینفع : شخصی است که بنا به درخواست بیمه گذار نام وی در بیمه بدنه ماشین گردیده است و تمام یا بخشی از خسارت به وی پرداخت می شود.
- حق بیمه : مبلغی است که در بیمه نامه مشخص شده و بیمه گذار موظف است آن را هنگام صدور بیمهنامه یا به ترتیبی که در بیمه نامه مشخص می شود به بیمه گر پرداخت نماید.
- موضوع بیمه : وسیله نقلیه زمینی است که مشخصات آن در بیمهنامه بدنه اتومبیل درج شده است. لوازمی که مطابق کاتالوگ وسیله نقلیه بیمه شده به خریدار تحویل و یا در بیمه نامه درج شده است نیز جزو موضوع بیمه محسوب می شود.
- فرانشیز بیمه بدنه :در قراردادهای بیمهای که بین بیمه گر و بیمه گذار منعقد می شود قسمتی از خسارت است که شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت آن ندارد و بر عهده بیمه گذار است. فرانشیز بیمه بدنه در شرکتهای بیمه متفاوت می باشد. علت آن تفاوت در فرانشیز خسارت های گوناگون پوشش بیمه بدنه تلقی میشود.
- مدت اعتبار بیمه نامه : شروع و پایان مدت اعتبار بیمه نامه به ترتیبی خواهد بود که در بیمه نامه معین می گردد.
پوشش های اصلی بیمه بدنه چگونه حساب میشود؟
هزینه بیمه بدنه خودرو به عوامل مختلفی از جمله نوع و مدل خودرو، سال ساخت اتومبیل، ارزش خودرو و مواردی همچون تخفیف عدم خسارت و پوششهای انتخاب شده برای بیمه بدنه، محاسبه خواهد شد. البته هر یک از شرکتهای مختلف برای محاسبه قیمت بیمه بدنه، شرایط ویژهای دارند. معمولا اگر بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو را از یک شرکت یکسان خریداری کنید، تخفیف ویژهای برای خرید بیمه بدنه از سمت شرکت بیمه موردنظر برای شما درنظر گرفته میشود.
آشنایی با خطرات یا پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو
پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو بهطور کلی به سه دسته حادثه، آتش سوزی و سرقت خودرو تقسیم میشوند. در ادامه با پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو بیشتر آشنا خواهید شد.
حادثه خودرو
پس از وقوع حادثه و آسیب دیدن خودرو، بیمه بدنه بخش بزرگی از خسارتهای واردشده را پرداخت میکند. این حادثه ممکن است بر اثر برخورد دو خودرو با یکدیگر، برخورد یک جسم ثابت یا متحرک به بدنه خودرو باشد. طبق قرارداد امضاشده بین بیمهگذار و بیمهگر، پرداخت خسارت وارده به عهده شرکت بیمه خواهد بود. همان طور که میدانید در صورت عدم استفاده از بیمه شخص ثالث مشمول تخفیف بیمه شخص ثالث خواهید شد. در صورت عدم استفاده از بیمه بدنه نیز هنگام تمدید مجدد آن تخفیف ویژهای از سمت شرکت بیمه دریافت خواهید کرد.
آتشسوزی، انفجار و صاعقه
بیمه بدنه پس از وقوع حوادث طبیعی مانند آتشسوزی، انفجار یا صاعقه، خسارات ناشی از این حوادث را به فرد بیمهگذار پرداخت خواهد کرد.
سرقت کلی خودو
زمانیکه خودرو سرقت شود، بیمه بدنه غرامت آن را پرداخت خواهد کرد. البته در پوشش اصلی بیمه بدنه، سرقت کلی خودرو مدنظر است و این پوشش شامل وسایل جانبی و قطعات خودرو نخواهد شد. برای خرید بیمه اقساطی شخص ثالث و بیمه بدنه شرکتهای مختلف همین حالا میتوانید به سایت آیتول مراجعه کنید.
پوشش فرعی بیمه چیست و شامل چه خساراتی میشود؟
پوشش فرعی بیمه شخص ثالث، خطرات و خسارات فرعی که تحت پوشش بیمه بدنه نیستند را تحت پوشش قرار میدهد. از آنجا که این خسارتها در لیست پوشش اصلی قرار ندارند با پرداخت هزینه بیشتر و دریافت پوشش فرعی بیمه بدنه میتوانید از خسارات احتمالی پیشرو تاحد زیادی جلوگیری کنید. پرداخت خسارت ناشی از شکستن شیشه خودرو، اسیدپاشی و از بین رفتن رنگ بدنه خودرو، هزینه ترانزیت خودرو، خسارت ناشی از میخکشی یا خطوخش اتومبیل و بیمه حوادث شخصی از جمله موارد مهمی هستند که در لیست پوشش فرعی بیمه بدنه قرار میگیرند. این بیمه یک حامی بزرگ در پرداخت خسارتهای واردشده به خودروی شما خواهد بود.
بیمه بدنه چه خسارتهایی را پوشش نمی دهد؟
در بیمه بدنه همانند سایر بیمهها بعضی خطرها بیمه نخواهند شد (البته به جز مواردی که با پرداخت حق بیمه اضافی تحت پوشش بیمه قرار میگیرند). این موارد عبارتند از:
- جنگ، شورش، اغتشاش، انقلاب، اعتصاب، تهاجم و ….
- زلزله، سیل، آتش فشان، (برخی شرکتها این مورد را تحت پوشش قرار میدهند).
- خسارتهایی که خود بیمهگذار یا هرکسی که وسیله نقلیه به او سپرده شده وارد آورد.
- خسارتهای ناشی از توقیف و مصادره اتومبیل به دست ماموران انتظامی.
دیگر خسارتهایی که تحت پوشش های اصلی بیمه بدنه نیست شامل این موارد میشود:
- زمانی که راننده وسیله نقلیه هنگام حادثه گواهینامه نداشته یا از تاریخ انفضای گواهینامهاش گذشته باشد.
- زمانی که ثابت شود وقوع حادثه به دلیل مصرف مشروبات الکلی و یا مصرف مواد مخدر بوده و راننده در حالت عادی قرار نداشته است.
- خسارتهایی که در جریان مسابقات اتومبیلرانی، شرط بندی و آموزش رانندگی روی میدهد. (مگر آنکه توافق خاصی در این زمینه بین طرفین صورت گرفته باشد).
- خسارتهایی که بهدلیل حمل مواد سریع الاشتعال و مواد منفجره به جز (مواد لازم برای سوخت وسیله نقلیه) روی دهد.
- خسارتهای وارده به وسیله نقلیه که براثر بارگیری اضافه، اضافه مسافر و یا حین بارگیری و باراندازی.
- خسارتهای ناشی از استفاده وسیله نقلیه در غیر از مواردی که در جدول مشخصات بیمهنامه تصریح شده است.
- خسارتهایی که متوجه کالاهای وسیله نقلیه شود.
قوانین بیمه بدنه خودرو
بالاخره در هر زمینه قوانینی وجود دارد تا امکان تخلف و از بین رفتن حقوق شهروندان وجود نداشته باشد. در مورد بیمه نیز همین مورد صدق می کند. با توجه به این که بیمه بدنه از جمله پرفروش ترین بیمه هایی است که در کشور به خوبی شناخته شده است لازم دانستیم که در مقاله ای به بررسی قوانین بیمه بدنه بپردازیم تا بیمه گذران محترم نسبت به مسئولیت های خود و شرکت بیمه آگاهی بیشتری داشته باشند:
- با توجه به این که عواملی همچون سن ماشین، سن راننده، محل سکونت، کاربری وسیله نقلیه و… از جمله مهمترین مواردی هستند که حق بیمه بدنه را تعیین می کند لذا بیمه گذار موظف است در زمان عقد قرارداد صدق گفتار را رعایت کرده و اطلاعات درست در اختیار شرکت بیمه گر قرار دهد. در صورتی که شرکت بیمه گر در هر زمان از مدت اعتبار قرارداد بیمه بدنه متوجه اشتباه بودن عمدی و یا سهوی هر کدام از اطلاعات شود حق دارد که قرارداد بیمه را فسخ نماید.
- در صورتی که بیمه گذار درخواست پرداخت اقساطی حق بیمه بدنه را داشته باشد این امکان فراهم برای او فراهم خواهد شد منتهی شرکت بیمه گر زمانی به تعهدات خود عمل می کند که بیمه گذار اقساط خود را به ترتیب پرداخت نماید.
- در صورتی که در مدت اعتبار بیمه نامه، به هر علت همانند تغییر کاربری وسیله نقلیه و… تشدید خطر برای وسیله به وجود آید در این صورت باید الحاقیه ای برای بیمه نامه صادر شود و حق بیمه براساس این تشدید خطر تعیین گردد.
- از زمان بروز خسارت بیمه گذار موظف است که در مدت ۵ روز کاری به یکی از مراکز پرداخت خسارت مراجعه کرده و پس از تکمیل فرم ها مربوطه اعلام خسارت کند تا شرکت بیمه گر اقدامات لازم جهت بررسی و پرداخت هزینه را انجام دهد.
- لازم به ذکر است که بیمه گذار موظف است کلیه اقدامات لازم جهت حفاظت از ماشین را انجام دهد و در صورتی که در زمان بروز خسارت مشخص شود که این خسارت به دلیل کوتاهی بیمه گذار رخ داده، شرکت بیمه گر این اختیار را دارد که میزان قصور را برآورد کرده و از هزینه جبران خسارت کم کند.
- در صورتی که وسیله نقلیه خود را بفروشید امکان انتقال بیمه بدنه به صاحب جدید جود ندارد. لذا یا باید قرارداد بیمه فسخ شده و یا این که اگر خودتان ماشین جدید خریداری کرده اید، بیمه بدنه وسیله قبلی را به وسیله جدید براساس شرایط انتقال دهید.
- در صورتی که خودروی شما در اثر عواملی غیر از خسارت های نام برده در بیمه نامه از بین برود، بیمه گر تعهدی نسبت به شما نخواهد داشت.
- اگر بیمه گذار درخواست داشته باشد که خسارت های دیگر در کنار موارد ذکر شده در بیمه نامه تحت پوشش های اصلی بیمه بدنه قرار گیرند در این صورت باید ابتدا توافق طرفین کسب شده و حق بیمه موارد اضافی نیز لحاظ گردد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.