چه کسی باید هزینه پارکینگ در تصادف را پرداخت کند؟
یکی از ابهاماتی که در حوادث رانندگی وجود دارد، هزینه پارکینگ در تصادف است. گاهی اوقات در تصادفات، ماشین هر دو طرف بدون توجه به اینکه چه کسی مقصر است؛ توقیف میشود. ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس روال اداری خاصی دارد که پرداخت هزینه پارکینگ جزئی از آن است. در چنین مواقعی چه طور باید عمل کنیم؟ هزینه پارکینگ در تصادف با کیست؟ در کدام حوادث رانندگی، اتومبیل هر دو طرف توقیف میشود؟ در این مقاله از آکادمی راهکار ، قصد داریم به این پرسشها پاسخ دهیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
چه زمانی پلیس خودروهای تصادفی را به پارکینگ منتقل میکند؟
اتومبیل راننده مقصر در تصادفهایی که منجر به آسیب جسمی یا فوت اشخاص ثالث شود، توقیف میشود. علتش هم این است که در چنین شرایطی ماشین مقصر برای دادگاه، نوعی مدرک به حساب میآید. در نتیجه، اگر در یک تصادف به اشخاص ثالث آسیب برسد، خودروی راننده خاطی توقیف میشود. مدت توقیف خودرو در پارکینگ پلیس نیز به زمان مشخص شدن رأی نهایی دادگاه بستگی دارد.
چه زمانی پلیس هر دو ماشین را به پارکینگ منتقل میکند؟
در مواقعی که تصادف به فوت منجر شود؛ اتومبیل مقصر و ماشین شخص زیاندیده به پارکینگ پلیس منتقل میشود. این مسئله در قوانین مربوط به تصادفات منجر به جرح و فوت بیان شده است. پس از انجام مراحل اداری اولیه کارشناس راهنمایی و رانندگی و بعد از بازسازی صحنه تصادف، مقصرین حادثه را مشخص میکند. کارشناس ممکن است به سه حالت حکم دهد:یکی از رانندهها ۱۰۰ درصد مقصر باشد،هر دو راننده به یک نسبت مقصر باشند،درصد تقصیر یک راننده کمتر از دیگری باشد.در حالت اول، مالک خودروی آسیب دیده میتواند برای ترخیص ماشین از پارکینگ پلیس اقدام نماید. اما بعد از مشخص شدن مقصر تصادف و رای نهایی پرونده در دادگاه تکلیف چیست؟ مالک باید با مدارکی چون خلافی خودرو، بیمه شخص ثالث معتبر و… به پارکینگ پلیس مراجعه کند. حال این مسئله پیش میآید که چه کسی باید هزینه پارکینگ در تصادف را برای خودروی زیاندیده پرداخت کند؟
هزینه پارکینگ در تصادف با کیست؟
اشاره شد که برای ترخیص خودروهای تصادفی ابتدا باید هزینه پارکینگ را بپردازید. در جایی که راننده مقصر باشد، کاملاً مشخص است که فرد خاطی باید هزینه خودروی خود را بپردازد. اما ماشین فرد زیاندیده چه میشود؟ بعضی افراد گمان میکنند که چون بیمه شخص ثالث خسارتهای مالی و جانی شخص ثالث را پوشش میدهد، پس این هزینه را هم جبران میکند. اما اینطور نیست؛ این افراد نمیتوانند روی بیمه خود حساب کنند. یعنی اصلا هزینه جرثقیل و پارکینگ جزء پوششهای بیمه شخص ثالث نیست.
قانون درباره هزینه پارکینگ در تصادف، برای فرد آسیب دیده چه میگوید؟
چنانچه به تشخیص پلیس ماشین فرد آسیب دیده هم به پارکینگ منتقل شد؛ تمام هزینهها را باید شخصاً بپردازد. دقیقتر اینکه هیچ الزام قانونی برای پرداخت هزینه پارکینگ در تصادف توسط راننده مقصر وجود ندارد. البته فرد خسارت دیده میتواند در این باره با مالک خودروی خاطی توافق کند که بخشی از هزینهها را او بپردازد.
هزینه حمل با جرثقیل و پارکینگ
هزینه جرثقیل و پارکینگ به تعداد روزهایی که ماشین توقیف است، بستگی دارد. اما معمولاً مبلغی حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ میشود.
نحوه ترخیص ماشین از پارکینگ بعد از تصادف با بیمه شخص ثالث
در حکم دادگاه روال قانونی تعیین نرخ دیه و پرداخت آن مشخص میشود. بعد از آن شما میتوانید برای رفع توقیف اتومبیل و ترخیص آن از پارکینگ پلیس اقدام کنید. روال قانونی چنین است که راننده مقصر در صورت داشتن بیمه شخص ثالث، باید آن را به دادگاه ارائه کند؛ سپس میتواند از دادگاه برگه تأییدیه خروج ماشین از پارکینگ پلیس را بگیرد.همه این مراحل باید بعد از شکایت فرد مصدوم انجام شود. قاضی پرونده بعد اطمینان پیدا کردن از اعتبار بیمهنامه راننده مقصر، پوششهای بیمهنامه را بررسی میکند. قاضی در صورتی که نوع خسارت جانی وارد، به شخص ثالث تحت پوشش بیمهنامه باشد؛ برای ترخیص خودرو از پارکینگ نیروی انتظامی مجوز صادر میکند. پس از صدور مجوز، مالک خودرو میتواند با در دست داشتن مدارک ترخیص به پارکینگ راهنمایی و رانندگی مراجعه نماید.
شرایط ترخیص خودروهایی که مالک با آن کسب درآمد میکند
لیست مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو از پارکینگ پلیس
همانطور که اشاره شد در تصادفات جرحی اتومبیل راننده خاطی توقیف میشود. اگر قصد ترخیص ماشین تصادفی از پارکینگ پلیس را دارید باید مدارک زیر را ارائه دهید:نامه مجوز ترخیص صادر شده از سوی قاضی پرونده،اصل و کپی بیمه شخص ثالث،اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه راننده و مالک خودرو،اصل و کپی برگه پرداخت عوارض سالیانه شهرداری خودرو،اصل و کپی برگه تسویه حساب خلافی خودرو،اصل و کپی برگ سبز خودرو و کارت ماشین،اصل و کپی نامه یا صورتجلسه تصادف و خسارت وارد شده به خودرو از سوی افسر نیروی پلیس راهنمایی و رانندگی یا پلیس راهور.
فراموش نکنید که تمام مدارک گفته شده را در پارکینگ پلیس از شما میخواهند. اگر یکی از این موارد ناقص باشد اتومبیل شما ترخیص نمیشود. اگر به مدارک دقت کنید متوجه میشوید که داشتن بیمه شخص ثالث معتبر هم جزء این لیست است. بیمه مذکور میتواند خسارتهای مالی و جانی وارده به اشخاص ثالث در حوادث رانندگی را پوشش دهد. البته این پوششها مشمول راننده مقصر نمیشود. در قسمت بعد بهطور خلاصه در این باره صحبت میکنیم.
بیمه شخص ثالث چیست و چه پوششهایی دارد؟
بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه خودرو است که طبق قانون هر وسیله نقلیهای باید آن را داشته باشد. بیمهگزار در این قرارداد، با پرداخت حق بیمه تحت پوشش شرکت بیمهگر قرار میگیرد. پوششهای بیمه شخص ثالث به قرار زیر است:جبران خسارتهای مالی اشخاص ثالث در سوانح رانندگی،جبران خسارتهای جانی اعم از نقص عضو و فوت اشخاص ثالث در سوانح رانندگی،توجه داشته باشید که، سقف خسارت بیمه شخص ثالث در بعد مالی در این بیمهنامه با توجه به مبلغ مورد توافق در قرارداد بیمه تعیین میگردد. اما سقف تعهدات خسارت جانی مطابق مبلغ دیه یک انسان کامل که هر سال توسط قوه قضاییه تصویب میشود مبنای محاسبه قرار میگیرد.
اگر بیمهنامه راننده مقصر حادثه معتبر نباشد تکلیف چیست؟
اگر ماشین مقصر حادثه، بیمه شخص ثالث نداشته باشد یا اینکه بیمهنامهاش معتبر نباشد، چه باید کرد؟ چطور میشود خودرو را ترخیص کرد؟ در چنین شرایطی تا روشن شدن رأی دادگاه و پرداخت خسارت فرد زیاندیده، خودروی فرد مقصر در پارکینگ نیروی انتظامی توقیف میماند.به عبارت دیگر راننده متخلف باید شخصاً خسارت را پرداخت کند. البته یک راه دیگر هم این است که به طریقی صندوق تأمین خسارتهای بدنی، پرداخت خسارت فرد آسیبدیده را تضمین نماید. با این اوصاف آیا بهتر نیست که بدون معطلی برای تمدید یا خرید بیمه شخص ثالث اقدام کنید؟
صندوق تأمین خسارتهای بدنی
این صندوق یک نهاد عمومی غیر دولتی مستقل بیمهای است. نهاد مذکور در جهت محقق شدن عدالت اجتماعی و حمایت از افراد آسیبدیده در تصادفات رانندگی ایجاد شده است. بنابراین افرادی که در حوادث رانندگی آسیب دیدهاند اما امکان دریافت خسارت از مقصر یا شرکت بیمه را ندارند، توسط این نهاد حمایت میشوند. دریافت خسارت از این صندوق روال اداری خود را دارد.
قوانین منطقی پرداخت هزینه پارکینگ در تصادف
در این مقاله درباره هزینه پارکینگ در تصادف های جرحی صحبت کردیم. قوانینی که در این زمینه وجود دارد منطقی هستند. یکی از مطالب مهم این مقاله اهمیت بیمه شخص ثالث بود که به آن هم پرداختیم. اگر سؤالی در خصوص این موضوع و مخصوصاً انواع بیمه خودرو دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. کارشناسهای بیمه دات کام در اولین فرصت پاسخگوی شما هستند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.