هنگام تصادف با خودرو های لوکس چه کنیم؟
نگرانی در برخورد و تصادف با خودرو های لوکس همیشه وجود دارد. این نگرانی هم شامل صاحبان خودرو های لوکس میشود و هم رانندگان خودروهای متعارف را درگیر خود میکند. دلیل این نگرانی هم این است که هرگونه آسیبی به خودرو وارد شود، هزینه زیادی روی دست هر دو طرف باقی خواهد گذاشت.
بنابراین در درجه اول چه صاحب یک خودروی لوکس هستید و چه اتومبیلی متعارف را رانندگی میکنید در نظر داشته باشید که باید خودرو را بیمه کنید. بیمه اتومبیل هم انواع مختلفی از جمله بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه دارد.
بیمه شخص ثالث بسیاری از تصادفات را پوشش نمیدهد اما بیمه بدنه تقریبا اغلب آسیبهایی که به بدنه خودرو خورده باشد را پوشش میدهد. برای اینکه بتوانید بهترین بیمه را انتخاب کرده و یا در هنگام تصادفات مذاکره بهتری با شرکت بیمه داشته، لازم است تا یک مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل کاربلد راهکار را همین الان داشته باشید.
منظور از خودروی لوکس چیست؟
خودروی لوکس در کشورهای مختلف تعاریف متفاوتی دارد. برخی ویژگیها برای توصیف خودروی لوکس وجود دارد که کمی ناشناخته و ناملموس است اما برخی تعاریف دیگر کمی روشنتر این مفهوم را نشان میدهد. بنابراین نمیتوان یک تعریف ثابت و دقیقی برای لوکس بودن خودرو بیان کرد اما فاکتورهایی وجود دارد که میتوان آنها را مورد بررسی قرار داد.
یکی از اولین فاکتورها قیمت است. قیمت نهایی یک کالا میتواند فاکتور مهمی برای تعیین میزان لوکس بودن خودرو بشود. البته گاهی ممکن است به دلیل برخی سیاستها، قیمت تمام شده یک اتومبیل بسیار با قیمت جهانی آن فرق داشته و بالاتر باشد. با این حال، همین که مبلغ بالایی برای خرید یک خودرو پرداخت میشود، نشانه لوکس بودن آن است.
آپشنهای اتومبیل موضوع دیگری بوده که آن را در دسته خودرو های لوکس قرار میدهد. مثلا اتومبیلی که بدون داشتن سوئیچ می تواند روشن شود، گرم کن و سرد کن صندلی دارد و چنین ویژگیهایی؛ همگی باعث لوکس بودن آن هستند.
برند نیز عامل مهم دیگری برای یک خودروی لوکس است. بنز، بی ام و، فورد، آئودی و بسیار برندهای شناخته شده و مطرح دیگر؛ همگی برندهایی لوکس هستند. موارد دیگری مانند حجم موتور و جایگاه اجتماعی هم نقش تعیین کنندهای در لوکس بودن خودروها بر عهده دارند.
در صورت تصادف با خودرو های لوکس چه کنیم؟
خودروهای موجود در بازار ایران از نظر قیمت به دو دسته متعارف و نامتعارف تقسیم میشود؛ خودروی متعارف، خودرویی است که قیمت روز آن مساوی و یا کمتر از ۵۰% دیه یک مرد مسلمان سال ۹۷ است یعنی مساوی و یا کمتر از ۱۵۴ میلیون تومان و خودروی نامتعارف، خودرویی است که قیمت آن بالاتر از این ۵۰% دیه یک مرد مسلمان سال ۹۷ باشد.
درصورتی که با خودروی نامتعارف تصادف کنیم، بیمه طبق تبصرههای ۳ و ۴ ماده ۸ “قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه” مصوب ۱۳۹۵ عمل خواهد کرد.
طبق این قانون حداکثر تعهد یک مقصر در یک حادثه، چنانچه خودرو زیاندیده نامتعارف باشد عبارت است از قیمت خودرو متعارف تقسیم بر قیمت روز خودرو زیاندیده ضربدر ارزش واقعی خسارت.
برای مثال در برخورد یک دستگاه ۲۰۶ با یک حودروی لوکس (با ارزش روز ۶۰۰ میلیون تومان) که میزان خسارت وارده ۳۶ میلیون تومان برآورده شده باشد، محاسبه حداکثر تعهد قانونی مقصر به شیوه زیر صورت میگیرد: ۱۵۴ تقسیم بر ۶۰۰ ضرب در ۳۶ میلیون که ۹.۲۴۰.۰۰۰ تومان حداکثر تعهد قانونی مقصر خواهد بود.
وکیل کاربلد تصادف با خودرو های لوکس
یکی از مهمترین مسئولیتهای یک وکیل کاربلد تصادفات این است که بتواند جلسات حقوقی را تشکیل داده و جزئیات پرونده را بررسی کند. در این حالت میتوان کاملا نوع تصادف را مورد بررسی قرار داده و دید که آیا ظرفیت کافی برای پرداخت خسارت از جانب بیمه را دارد یا خیر.
وکیل تصادفات میتواند کل ماجرای تصادف را از زبان موکل خود شنیده و نتیجه گیری کند که کدام طرف تصادف، مقصر بوده است. اگر به هر دلیلی با وکیل خود صادق نباشید ممکن است در روند پرونده مشکلات اساسی ایجاد شود. دلیل آن هم این است که روایت اصلی تصادف تاثیر بسیار زیادی روی نتیجه دادگاه خواهد داشت.
وکیل تصادفات یا به طور کلی حضور وکیل در تمام امور را باید جدی گرفت زیرا آنها نسبت به بخشهای مختلف قانون تسلط دارند. این آگاهی باعث میشود تا بتوانند نسبت به این شرایط آماده بوده و مشکلات پیچیده را هم حل کنند. با استفاده از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان میتوانید با یک وکیل باتجربه در این زمینه مشورت کنید.
دریافت خسارت بدنه در تصادف با خودروی لوکس
یکی از مشکلات مردم این است که در تصادف با خودروهای لوکس درگیر پرداخت خسارات بسیار زیادی میشوند. این خودروها حتی در صورتی که آسیب بسیار جزئی هم باشد، هزینههای بالایی را خواهند داشت. بنابراین شرکتهای بیمه تعهداتی برای پرداخت خسارات دارند که به این صورت است:
قیمت روز گرانترین خودرویی که در دسته بندی متعارف قرار میگیرد را در خسارت مالی که به خودروی نامتعارف یا لوکس زده شده ضرب کرده و بر قیمت خودروی تصادف دیده شده تقسیم میکنیم. رقم حاصل را بیمه پرداخت کرده و الباقی آن توسط راننده باید پرداخت شود.
هزینههای خسارات بسیار زیاد بوده و اغلب شرکتهای بیمه هم پرداخت کامل را متعهد نمیشوند. بنابراین توصیه این است که از یک وکیل باتجربه کمک بگیرید تا بتوانید در چنین موقعیتهایی نتیجه خوبی کسب کنید.
شرایط بیمه کردن خودروهای لوکس
افرادی که دارای خودروهای لوکس هستند باید به این موضوع دقت کنند که پوشش بدنه و انتخاب بیمه مناسب میتواند تا حد زیادی جلوی ضرر را بگیرد. پوشش بیمه شامل دو دسته اصلی بوده که خطرات اصلی و خطرات فرعی را شامل میشود. هرکدام از این پوششهای بیمه بسته به تصادفی که اتفاق افتاده، بخشی از ضرر و خسارت را جبران میکنند.
خطرات اصلی در خودروهای لوکس شامل سرقت، حادثه و آتش سوزی و انفجار میشود. در طرف دیگر پوشش فرعی شامل مواردی چون سرقت قطعات خودرو، بلایای طبیعی، شکست شیشه، پاشیده شدن مواد شیمیایی و اسیدی و کشیدن میخ و خط و خش میشود.
بیمه بدنه خودروهای لوکس به گفته بسیاری از کارشناسان امری حیاتی و ضروری است. دلی آن هم این است که اگر در تصادفی شما مقصر نباشید نمیتوانید از بیمه شخص ثالث استفاده کنید. در این حالت اگر ضرری هم به خودروی شما که لوکس بوده وارد شود، فقط بیمه بدنه آن را پرداخت میکند.
دلیل دیگر این است که مواردی مانند آتش سوزی یا واژگونی خودرو هم شامل بیمه شخص ثالث نمیشود. برای این منظور هم باید حتما از بیمه بدنه استفاده کنید. اگر با یک اتومبیل دیگر تصادف کنید و این تصادف به شکلی باشد که مشخص نشود مقصر چه کسی است کمی کار برای شما سخت خواهد شد. در این حالت اگر بیمه بدنه داشته باشید حتی در صورتی که راننده خودروی دیگر هم محل را ترک کند، باز هم شما متضرر خسارت نخواهید شد.
مطالبه دیه مصدومان تصادف با خودروی لوکس
برای اینکه بتوانید خسارتی که به خودرو شما در حین تصادف ایجاد شده را دریافت کنید؛ نیاز دارید تا با شرکت بیمه وارد مذاکره شوید. خسارات به دسته بندیهای مختلفی تقسیم میشوند. اولین نوع خسارت؛ خسارت جانی بوده که منجر به آسیب فیزیکی شدید یکی از رانندهها یا سرنشینان میشود.
در حالت بعدی خسارت مالی فقط به ماشین وارد میشود. که شامل آسیب به بدنه، شکستن شیشهها و غیره میشود. این آسیبها را در صورتی که به اتومبیل دیگری وارد شده باشد، بیمه پرداخت میکند. در غیر این صورت، هرگونه آسیبی به راننده یا دیگران وارد شده باشد توسط بیمه شخص ثالث پرداخت نخواهد شد.
دسته آخر هم خسارات معنوی هستند. در این شرایط پرونده در دسته بندی قوانین مدنی قرار گرفته و باید دادخواست تهیه شده و به مراجع قضایی مراجعه شود. با این حال یک مشاوره حقوقی در کلیه این زمینهها میتواند به شما کمک کند. اگر برای خدمات پیگیری و وصول خسارت از بیمه نیاز به مشاوره داشتید روی راهکار حساب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.