دیه شکستگی بینی در سال 1401 چقدر است؟
برای بسیاری این سؤال مطرح میشود که دیه شکستگی بینی چقدر است؟ در حقیقت، سلامت بینی مانند سایر اندامهای بدن از اهمیت بسیاری برخوردار است. چنانچه در یک مشاجره یا تصادف بینی فردی آسیب ببیند، مشمول دریافت دیه انحراف بینی میشود. البته باید توجه داشته باشید که علاوه بر بینی، آسیب دیدگی سایر اجزای صورت از جمله گوش، لب و چشم نیز مشمول دریافت دیه ای مشخص خواهند شد که در بحث این مقاله قرار ندارند.
قانون مجازات اسلامی به مجازات مرتبط با شکستگی بینی به طور کامل پرداخته است. در این مقاله از راهکار آکادمی نیز قصد داریم شما را با میزان دیه انواع آسیبهای وارد آمده بر بینی آشنا کنیم.
انواع دیه شکستگی بینی
همانطور که میدانید، دیه مجازاتی است که قانون گذار به خاطر صدمه وارد شده بر اندامهای بدن تعیین کرده است. هنگامی که عضوی از بدن فرد در دعوا یا تصادفات آسیب ببیند و برای آن دیه ای تعیین نشده باشد، قاضی دیه ای را بر اساس عواملی مانند میزان آسیب و شدت جنایت مشخص میکند. حتی گاهی با توجه به فوت شدن مضروب، قاضی انحصار وراثت دیه را جایز میداند.
بینی یکی از مهم ترین اعضای بدن است که برای آن دیه تعریف شده است. با توجه به نوع آسیب وارده، میزان این دیه فرق میکند. انواع دیه بینی شامل شکستن بینی، سوراخ کردن و پارگی بینی، خراشیدگی، کبودی و ورم بینی میشوند که در ادامه به آنها میپردازیم.
دیه سوراخ کردن بینی
بر اساس ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه، اگر سوراخ کردن دو سمت بینی و پرده فاصل میان آنها باعث از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود، یک سوم دیه کامل است. طبق ماده ۵۳۷ قانون مجازات اگر یک سمت بینی سوراخ شود و بهبود نیابد، مشمول دیه میشود و مقدار آن یک نهم دیه کامل خواهد بود.
اگر این سؤال در ذهن شما هم وجود دارد که دیه شکستگی بینی چقدر است؟ و مد نظرتان دیه سوراخ کردن بینی است، باید بگوییم که میزان دیه سوراخ کردن یک طرف بینی اگر:
- بینی بهبود یابد، یک بیستم دیه کامل است.
- پرده وسط آن بهبود نیابد، دو نهم دیه کامل خواهد بود.
- پرده وسط آن بهبود یابد، یک پانزدهم دیه کامل تعیین میشود.
دیه فلج کردن بینی
درباره فلج کردن بینی باید بگوییم که طبق ماده ۵۶۴ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه فلج کردن بینی، دو سوم دیه کامل است. در صورتی که در یک دعوا یا تصادفی، بینی فلج شده فرد مضروب از بین برود، وی مشمول یک سوم دیه کامل خواهد شد. در واقع، در فلج کردن عضوی که بخشی از کارایی آن از بین میرود، ارش تعیین میشود.
دیه از بین بردن بینی
صدمات وارد شده بر بینی، گاهی با از بین رفتن تمام نرمه یا مقداری از استخوان بینی همراه است. با توجه به اینکه صدمه در یک دفعه بر بینی وارد شده باشد یا در چند دفعه، میزان دیه بینی متفاوت خواهد بود. اما اگر میخواهید بدانید که دیه شکستن بینی چقدر است؟
بر اساس ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی، اگر نرمه و استخوان بینی در یک دفعه از بین بروند، مشمول دیه کامل خواهند شد. اما اگر نرمه در یک مرحله و استخوان بینی در مرحله دیگری آسیب ببینند، برای نرمه دیه کامل و برای استخوان ارش تعیین میشود.
دیه قطع کردن بینی
طبق ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی، برای قطع کردن بینی یا از بین بردن تمام آن، دیه کامل تعیین میشود. این میزان دیه در مورد قطع کردن قسمت نرمه ای که پایین استخوان بینی قرار دارد نیز صادق خواهد بود. اگر تمام نرمه یا استخوان بینی به صورت یکجا و همزمان از بین بروند، دیه کامل باید پرداخت شود.
دیه پاره شدن بینی
افرادی هستند که میپرسند دیه شکستن بینی چقدر است؟ اما منظورشان دیه پاره شدن بینی است. همانطور که میتوان دیه پاره شدن پرده گوش یا میزان دیه لب را مشخص کرد، به پارگی بینی هم دیه تعلق میگیرد.
دیه پاره شدن بینی
اگر در یک تصادف بینی افراد آسیب ببیند، مشمول دریافت دیه انحراف بینی می شود.
میزان دیه اگر پارگی بینی باعث از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود، یک سوم دیه کامل خواهد بود. اما اگر پارگی بینی بهبود پیدا کند، میزان آن یک دهم دیه کامل است.
دیه خراشیدگی بینی
باید توجه داشت که گاهی صدمات وارد بر بینی در حد خراشیدگی و آسیبهای جزئی هستند. اگر خراشیدگی بینی بدون خونریزی باشد، حارصه نام میگیرد.
طبق ماده ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی، قانون گذار برای این صدمات دیه تعریف میکند که یک صدم دیه کامل است.
دیه کوفتگی بینی
اگر صدمات ناشی از دعوا یا تصادف به کوفتگی بینی فرد ختم شود و جراحت، شکستگی یا از بین رفتن بینی رخ ندهد، دیه مشخصی برای آن تعیین نخواهد شد.
دیه کبودی و ورم بینی
در صورت دعوا، تصادف یا عمل بینی، کبودی و ورم بینی ایجاد میشود. بر اساس ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه سه هزارم دیه کامل خواهد بود.
دیه انحراف یا کج شدن بینی بعد از عمل
گاهی افرادی که جراحی بینی انجام میدهند، از شرایط بینی خود رضایت کافی ندارند. این افراد هم شاید بپرسند که دیه شکستن بینی چقدر است؟ درست حدس زدید. افرادی که با انحراف یا کج شدن بینی بعد از جراحی مواجه میشوند، میتوانند شکایت کرده و دیه دریافت کنند.
این مقدار دیه بر اساس ماده ۵۹۳ قانون مجازات اسلامی تعیین میگردد. در حقیقت طبق این ماده «در کج شدن بینی یا شکستن استخوان بینی که منجر به فساد آن نشود، ارش ثابت میشود.»
دیه شکستگی بینی در ماه حرام
بسیاری از افراد فکر میکنند که در شرایط خاص دیه دو برابر میشود. اما این باور اشتباه است و میزان دیه شکستگی بینی فرد در چهار ماه محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه به صورت دیگری محاسبه میگردد.
بر اساس قوانین مجازات اسلامی، اگر بینی فردی در یکی از چهار ماه حرام و در اثر دعوا یا تصادف دچار شکستگی شود، مشمول دریافت دیه خواهد بود. این میزان دیه شامل یک دیه کامل به علاوه یک سوم دیه کامل است. این میزان دیه برای جنایت عمدی و غیر عمدی فر
دیه خراشیدگی بینی در سال ۱۴۰۱
گاهی وقتها ممکن است آسیب وارد شده به بینی موجب شکستگی نشده و تنها باعث ایجاد خراشیدگی روی آن شده باشد. در این موارد هم درصدهای مختلفی از دیه کامل (بر اساس شدت خراشیدگی) تعیین میشود.
انواع جراحتها و خراشیدگیهای بینی شامل موارد زیر میشوند:
- حارصه: خراشیدگی بدون خونریزی بینی که دیه آن معادل یک صدم دیه کامل (۶ میلیون تومان) است.
- دامیه: خراشیدگی که وارد پوست شده و با خونریزی بینی همراه باشد که دیه آن معادل دو صدم دیه کامل (۱۲ میلیون تومان) خواهد بود.
- متلاحمه: خراشیدگی که از پوست بینی عبور کرده اما به استخوان نرسیده است و دیه آن، معادل سه صدم دیه کامل (۱۸ میلیون تومان) خواهد بود.
- موضحه: خراشیدگی عمیق بینی که موجب پارگی پوست شده باشد و دیه آن، معادل پنج صدم دیه کامل (۳۰ میلیون تومان) خواهد بود.
نحوه تعیین میزان دیه شکستگی بینی
اکنون که انواع دیه شکستگی دماغ را مورد بررسی قرار داده ایم، نحوه تعیین میزان دیه را شرح میدهیم. در واقع، جراحات وارد شده بر بدن بر اساس قانون مجازات اسلامی، مشمول پرداخت دیه میشوند. این میزان، هر ساله با توجه به نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران متفاوت خواهد بود. در تخمین آن، نوع و میزان جراحات تأثیر دارند و تعیین این موارد بر عهده پزشکی قانونی، کارشناسان و قاضیان است.
کلام آخر
بینی یا همان دماغ یکی از اجزای حساس صورت انسان است و به راحتی میتواند دچار آسیبدیدگی شود. به همین دلیل، در تصادفها یا درگیریهای خیابانی، شکستگی یا خراشیدگی بینی، به کرات دیده شده است.
درضمن راهکار مناسب جهت جلوگیری از تضییع حقوق متعلق به بیمه گذار این است که در صورتی که بیمه گذار به هر دلیل توانایی و یا تمایل به پیگیری روند پرونده خود در بیمه تا حصول نتیجه را نداشته باشد می تواند با اعطای وکالت به یک تیم متخصص دغدغه و نگرانی خود از این موضوع را کاهش داده و پیگیری پرونده خسارتی خود را به وکلای خود واگذار نماید. خدمات پیگیری و وصول خسارت از بیمه را از راهکار بخواهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.