چه کسی باید بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی را بخرد؟ مستاجر یا مالک؟
چه کسی باید بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی را بخرد؟ مستاجر یا مالک؟دعوای بین مالک و مستاجر تمامی ندارد! البته اختلاف این دو فقط بر سر واریز مبلغ اجاره و گرفتن حکم تخلیه نیست! ایمنی ساختمان و جبران خسارات وارد شده جزو نگرانی این دو گروه است. بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی راه حلی است که میتواند خیال هر دو طرف را راحت کند.وقتی به حوادث احتمالی فکر میکنیم، مستاجر نگران آتش سوزی و وارد شدن خسارت به اثاث خود میشود و از مالک میخواهد که بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی تهیه کند. مالک هم از مستاجر میخواهد که اصول ایمنی را رعایت کند تا خسارتی وارد نشود. البته در بیشتر مواقع مالک زیر بار این کار نمیرود.در اینجا، این سؤال برای مستاجر مطرح میشود که آیا او این امکان را دارد که خودش بیمه آتش سوزی خریداری کند یا خیر؟ در حقیقت پرسش دقیقترش این است که خرید بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی بر عهده مالک است یا مستاجر؟ و اینکه اگر مالک راضی نشد، از نظر قانونی میتواند او را مجبور کند؟ پاسخ به تمامی این سؤالات و باز کردن این ابهام را در ادامه این مطلب از آکادمی راهکار برای شما نوشتهایم.
بیمه آتش سوزی مسکونی چیست؟
وقتی مالک یا مستاجری به فکر خرید بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی می افتند، پس با ماهیت اولیه آن کامل آشنا هستند؛ اما آیا تمام جزئیات آن را میدانند؟ اصلاً خود شما چطور؟ آیا می دانید که چه پوششهایی دارد؟ چه عواملی بر قیمت آن تأثیرگذار هستند؟ قبل از اینکه درگیر دانستن این نکته شوید که خرید بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی بر عهده مالک است یا مستاجر بهتر است که با تعریف آن بیشتر آشنا شوید.بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی خسارات مالی وارد شده به ساختمان و اموال را که ناشی از اتفاقات آتش سوزی باشند، پوشش خواهد داد. دقت داشته باشید که این بیمه خسارات جانی را اصلاً پوشش نمیدهد. در این صورت باید از طریق مراجع قضایی اقدام کرد.
پوششهای بیمه آتش سوزی
نکتهای که هنوز بسیاری نسبت به آن آشنایی ندارند، پوششهای بیمه آتش سوزی است. برخی فکر میکنند که فقط خسارات ناشی از آتش سوزی وارد بر ساختمان پوشش داده خواهد شد. در صورتی که خیلی بیشتر از این حرفها است.پوشش این بیمه به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می شود. پوششهای اصلی شامل موارد زیر هستند:آتش سوزی،صاعقه،انفجار،از هر شرکتی بیمه خانه خریداری کنید، این سه مورد تحت پوشش هستند.پوششهای اضافه شامل موارد زیر هستند که بیمه گزار میتواند با پرداخت حق بیمه اضافهتر، آنها را تحت پوشش ساختمان خود را دربیاورد. پوششهای اضافی شامل موارد زیر هستند:
پوشش زلزله و بیمه آتشفشان ( در صورت وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله، حق بیمه زلزله بر اساس نوع سازه، مصالح و مکان جغرافیایی مورد بیمه مشخص میشود.)،بیمه سیل و طغیان آب دریا یا رودخانه،ضایعات ناشی از برف و باران ( اگر آب از طریق ناودانها، بام یا گرفتگی لوله وارد محل مورد بیمه شود، تحت این پوشش قرار میگیرد.)،بیمه طوفان و گردباد،بیمه سقوط هواپیما یا قطعات آن،شکست شیشه ساختمان در اثر برخورد جسم خارجی،بیمه ترکیدگی لوله آب، تانکرها و فاضلاب دستگاههای آبرسانی،هزینه برداشت و پاکسازی ضایعات ناشی از حوادث قید شده،سرقت در صورت شکست حر یا بیمه سرقت منزل ،انفجار ظروف تحت فشار صنعتی،بیمه ریزش کوه و بیمه سقوط بهمن،ریزش سقف ناشی از بارش برف سنگین،نشست و رانش زمین ( این مورد باید کارشناسی شود.).برخورد جسم خارجی به ساختمان.
بیمه آتش سوزی را چه کسی باید بخرد؟
حال به بررسی سؤال اصلی میرویم. مستاجر و صاحب ملک این دعوا و چالش را با هم دارند که چه کسی باید بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی را تهیه کند؟ مستاجر نگران اثاث خود است که در صورت بیمه نبودن چگونه باید خسارت را جبران کند. از آنجا که ممکن است آتش سوزی به هر دلیلی در واحد او شروع شود، مالک او را مقصر دانسته و خسارت را از او طلب میکند. از طرفی مالک هم این نگرانی را دارد که در صورت آتش سوزی و وارد شدن خسارات به بقیه همسایهها، چگونه باید خسارت را جبران کند؟ از مستاجر بگیرد؟ اگر مستاجر توان مالی برای جبران نداشته باشد، آنگاه باید چه کار کرد؟با اینکه جواب بیمه آتش سوزی است؛ اما نکتهای که هر دو نسبت به آن بی اطلاع هستند، طبق قوانین بیمه مرکزی هر یک میتوانند بیمه را به صورت جداگانه خریداری کنند. به عبارتی، مستاجر بدون اینکه حتی مالک هم بخواهد، میتواند اثاث خود را بیمه کند. مالک هم میتواند ساختمان خود را بدون اثاث بیمه کند. حال چگونه این کار انجام میشود؟
بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی برای مالک
مالک میتواند در هنگام خرید بیمه، ارزش لوازم را صفر وارد کند. از آن طرف قیمت هر متر مربع برای بازسازی را بیشتر انتخاب کند. در این حالت، فقط بنای ساختمان تحت پوشش قرار خواهد گرفت. در صورتی که ملک او آتش بگیرد و خسارتی به بنا و دیگران وارد کند، با استفاده از این بیمه قابل جبران خواهد بود. البته اگر دلیل آتش سوزی ناشی از غفلت یا کم توجهی مستاجر باشد، از طریق مراجع قضایی میتواند خسارت را دریافت کند.
بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی برای مستاجر
مستاجر میتواند اثاث خود را بیمه کند. در این حالت او ارزش لوازم خود را به روز وارد میکند و حداقل قیمت هر متر مربع برای بازسازی را در نظر میگیرد. به این صورت اثاث او تحت پوشش قرار خواهند گرفت. همچنین میتواند در صورت تغییر آدرس، آن را در بیمه نامه خود اصلاح کند. البته لازم است تا در هنگام تکمیل مراحل، گزینه استیجاری را در نوع ملک انتخاب کند.اگر آتش سوزی اتفاق بیفتد و مستاجر هم مقصر نباشد، با استفاده از بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی میتواند خسارت را جبران کند. آتش سوزی به هر دلیلی ممکن است که اتفاق بیفتد. از آن طرف مالک هم میتواند با استفاده از بیمه خود، خسارات به بنای ساختمان را جبران کند. در این حالت بهتر است که مالک و مستاجر توافق کنند. به هر حال، هیچ یک در صورت ایجاد آتش سوزی ارتباطی با هم ندارند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.