سریعترین راه برای دریافت دیه بعد از تصادف های رانندگی
در برخی از مواقع رانندهها نگرانیهایی برای تصادف و آسیبهای جانی و مالی دارند. اگر حادثهای رخ دهد، راننده مقصر باید جبران خسارت کرده و دیه پرداخت کند. برای دریافت دیه بعد از تصادف اقدامات مختلفی نیاز است تا بتوان با آن جبران خسارت کرد.بعد از رای دادگاه تصادف چه باید کرد؟ مراحل گرفتن دیه بعد از رای دادگاه چیست؟ گرفتن دیه تصادف چقدر طول میکشد؟ مراحل دریافت دیه حوادث راننده چگونه است؟ اینها پرتکرارترین سوالاتی است که در مورد پرداخت دیه از ما میپرسند.
هزینهها و دیه بعد از تصادفات الزام داشتن بیمه شخص ثالث را بیشتر میکند و تهیه آن برای تمام خودروها و وسایل نقلیه اجباری است. این بیمهنامه شرایط پرداخت خسارتهای جانی مانند: نقص عضو و فوت را پرداخت میکند.
در این مطلب از راهکار آکادمی سعی داریم که درباره قوانین تصادفها و بیمه شخص ثالث توضیحاتی ارائه کنیم. با ما همراه باشید.
بیمه شخص ثالث چیست؟
این بیمه خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث در تصادف خودرویی را پوشش میدهد. حال بیشتر سوال اینجاست که چرا بیمه شخص ثالث برای خودروها و وسایل نقلیه زمینی اجباری است؟ این سوال افراد زیادی است که شاید با حادثه و تصادفی روبه رو نشدهاند تا اجبار این بیمهنامه را متوجه شوند.
بیمه شخص ثالث برای دریافت دیه بعد از تصادف میتواند، بار جبران هزینهها را از دوش راننده مقصر بردارد. تصادفهای هولناکی که به وجود میآیند و باعث مرگ یا نقص عضو میشوند، جبران هزینههای سنگین مالی را به همراه دارند. از این رو بیمه شخص ثالث میتواند به عنوان یک پشتوانه مالی همراه رانندهها باشد.
توجه کنید که دیه تصادفهایی که با مرگ شخص ثالث اتفاق میافتد، بسیار سنگین بوده و شخص حادثهساز باید به رای دادگاه تسلیم شود. در برخی از مواقع رای دادگاه حتی شامل حبس هم خواهد شد. بهتر است برای جلوگیری از این اتفاقها، بیمه شخص ثالث تهیه کرد تا با توجه به سقف تعهدات بیمه، هزینهها و پرداخت دیه جبران شود. اگر نرخ دیه را بدانید، به راحتی متوجه اهمیت آن خواهید شد.
قدم اول برای دریافت دیه بعد از تصادف
مراحل گرفتن دیه تصادف چگونه است؟ مراحل گرفتن دیه از پزشکی قانونی چیست؟ احتمالا شما هم به دنبال پاسخ این سوالات هستید.توجه کنید زمانی که تصادف، باعث نقص عضو یا از دست رفتن یکی از افراد میشود، باید بلافاصله با افسر راهنمایی و رانندگی تماس گرفت. افسر بعد از حضور در صحنه حادثه، بررسیهای لازم را انجام میدهد و کروکی تصادف را میکشد. برای خسارتهای مالی بیشتر از ۱۶ میلیون تومان وجود کروکی الزامی است.
در تصادفی که شخص دچار حادثه شدهاست، باید با اورژانس تماس گرفت تا در کوتاهترین زمان، مراحل کمک رسانی به او انجام شود، سپس با انتقال مصدوم به بیمارستان، خودروی راننده مقصر به پارکینگ پلیس راهور منتقل میشود.
بعد از اینکه کروکی را از پلیس راهنمایی و رانندگی تحویل گرفتید، باید برای استفاده از بیمه شخص ثالث راننده مقصر، پرونده تشکیل داد. کد یکتای بیمه نامه ثالث و مدارک راننده مقصر به افراد زیان دیده تحویل دادهمیشود. در نهایت پرونده برای صدور حکم و مشخص کردن میزان دیه در دادسرا جریان مییابد. بعد از این مراحل میتوانید مراحل پرونده خود را از طریق سامانه ثنا مشاهده کنید.
مراحل دریافت دیه بعد از تصادف با رای دادگاه
مدت زمان پرداخت دیه بعد از رای دادگاه چقدر است؟ مدت زمان پرداخت دیه بعد از رای دادگاه توسط بیمه چقدر است؟ نحوه دریافت دیه از دادگاه به چه شکل است؟ و سوالاتی از این دست، از طرف افراد زیادی پرسیده میشود. در مدت زمان پرداخت دیه نمیتوان به طور قاطعانه بازهای را مشخص کرد.
پس از اینکه دادگاه رای خود را صادر کرد و دو طرف تصادف به این رای، اعتراضی نداشتند، باید برگه رای دادگاه را به شرکت بیمه تحویل دهند؛ سپس مدارک را کارشناسهای بیمه بررسی کرده و پس از تایید، دیه اعلام شده را به فرد آسیب دیده پرداخت میکنند.
شرکت بیمه برای خدمات رسانی بهتر به فرد آسیب دیده، ۵۰ درصد از میزان دیه را به فرد زیان دیده پرداخت میکند و مابغی مبلغ را با توجه به رای دادگاه، پرداخت خواهد کرد. همچنین در تصادف منجر به فوت فرد ثالث، با توجه به اینکه دیه هر سال از سوی قوه قضایه مشخص میشود، میتوان توافق بین بازماندگان و راننده مقصر انجام داد تا دیه پرداخت شود. در این حالت، نیازی به رای مراجع قضایی نیست.
دیه تصادف به چه کسانی تعلق میگیرد
همه افرادی که در یک تصادف دچار زیان میشوند مشمول بیمه تصادفات میشوند. عابرین پیاده حتی اگر در حادثه رخ داده مقصر باشند بازهم میتوانند دیه دریافت کنند. راننده و سرنشینان خودروی زیان دیده در تصادف هم به طور حتم مشمول دریافت دیه هستند و از محل بیمه شخص ثالث راننده مقصر خسارت خود را دریافت میکنند. یکی دیگر از کسانی که در تصادف میتواند دیه بگیرد سرنشین وسیله نقلیه مقصر است.
در گذشته و در قانونهای قبلی تنها خسارت فوت یا نقص عضو راننده مقصر تحت پوشش بیمه بود. اما از سال ۱۴۰۱ و بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث علاوه بر اینها، خسارتهای جانی وارده به راننده مقصر مانند هزینههای پزشکی و دیه جراحت هم به او تعلق میگیرد.
گرفتن دیه تصادف چقدر طول میکشد
مدت زمانی که باد رای دریافت دیه پس از رای نهایی دادگاه ۱۵ روز است. اما این عدد میتواند بسته شرایط شرکت بیمه شما متفاوت باشد. مشاهده شده است که برخی از شرکتهای بیمه ۲ تا ۳ ماه و گاها یک سال پس از ابلاغ حکم دیه اقدام به پرداخت آن میکنند. علاوه بر نقشی که شرکتهای بیمه در تعیین زمان پرداخت بیمه دارند اینکه در چه شهر و استانی اقدام به دریافت دیه تصادف خود میکنید ممکن است تاثیر گذار باشد.
آیا دیه تصادف بروز حساب میشود
به صورت کلی و با توجه به ماده ۱۳ قانون بیمه اجباری، دیه همیشه با توجه به نرخ روز محاسبه میشود. این موضوع در ماده ۴۹۰ قانون مجازات اسلامی هم بیان شده است:
درصورتی که پرداخت کننده بخواهد هر یک از انواع دیه را پرداخت نماید و یا پرداخت دیه به صورت اقساطی باشد، معیار، قیمت زمان پرداخت است مگر آنکه بر یک مبلغ قطعی توافق شده باشد.
مدارک دریافت خسارت مالی تصادف
اگر تصادف باعث ایجاد خسارت مالی شدهباشد، برای جبران این خسارت باید مدارک مختلفی را ارائه کرد. این مدارک شامل:
- اصل یا کپی گزارش افسر راهنمایی و رانندگی
- اوراق بازجویی مقصر تصادف و زیاندیده
- اصل و کپی کارت شناسایی فرد زیاندیده و راننده مقصر
- ارائه فاکتور زیان خودرو
- نظریه کارشناس رسمی دادگستری
- اصل و کپی بیمه شخص ثالث فرد مقصر حادثه
- ارائه رای دادگاه یا برگه سازش
مدارک دریافت خسارت جانی
برای دریافت دیه بعد از تصادف باید مدارک مختلفی را ارائه کرد. جهت تکمیل پرونده و درخواست دیه، مدارک زیر مورد نیاز است:
- اصل گواهینامه مقصر به همراه کارت خودرو و کارت ملی
- کوپن بیمه شخص ثالث
- نظر کارشناسی پزشکی قانونی
- کارت شناسایی مجروحها و افراد فوتشده
- کروکی تصادف نوشته شده توسط پلیس راهنمایی و رانندگی
- برگه رای دادگاه
- خلاصه پرونده بالینی مصدوم یا فرد متوفی
- ارائه گواهی انحصار وراثت و حوادث منجر به فوت
- کپی شناسنامه و کارت ملی وُراث متوفی
- جواز دفن
- گزارش معاینه جسد و گواهی فوت به همراه شناسنامه باطل شده متوفی
مراحل دریافت دیه بعد از تصادف ۵۰/۵۰
برخی از حوادث رانندگی به گونهای تشخیص داده میشوند که هر دو راننده مقصر بوده و باید دیه پرداخت کنند. زمانی ادعا بیمه برای ۵۰/۵۰ اعلام میشود که پلیس یا کارشناس بیمه، تشخصی دهد هر دو راننده به طور مساوی مقصر هستند. در این صورت محاسبه دیه به صورت کامل بررسی میشود و ۵۰ درصد این مبلغ را شرکت بیمه پرداخت میکند.
مراحل گرفتن دیه ضرب و جرح بعد از رای دادگاه
برای دریافت دیه، ناشی از جراحت در ابتدا باید، شکایت نامهای تنظیم کرد و بعد از آن درخواست دیه را اعلام کرد. برای تنظیم شکایت، باید متن شکایت نامه را به دفاتر قضایی برد و ثبت کرد.
آیا بدون کروکی میتوان خسارت گرفت؟
در برخی از تصادفها، موقعیتی برای خیابان و بزرگراه ایجاد میشود که مشکلاتی در تردد برای خودروها ایجاد میکنند. در این شرایط نیاز به جابه جایی ماشین است تا از وقوع حوادث دیگر جلوگیری شود.
با توجه به این جابه جایی، افسر قادر نیست، کروکی دقیقی بکشد؛ اما میتوان برای دریافت دیه بعد از تصادف، فرم اعلام خسارت بدون کروکی را در دفتر بیمه پر کرد.
در خصوص دریافت خسارت راننده بدون گواهینامه باید گفت که شرکت بیمه پرداخت می کند؛ اما بعد از راننده خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.